Portvinssill med mung- och kidneybönor

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Portvinssill med mung- och kidneybönor

Lägg till ingredienser

Satser (ā 5 dl): 1

Lag:

 

Ättikssprit 12%

1.5 

dl

Strösocker

1.3 

dl

Vatten

1.5 

dl

Lagerblad

 

 

 

Inläggningssill

180.0 

gram

Kidneybönor svarta konserv -spad

1.0 

dl

Mungbönor kokta

0.5 

dl

Portvin

0.5 

dl

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Guinness Extra Stout

Portertyp (stout)
Pris: 17 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 169

Kcal / portion: 550

GBR (GI) / port: 1

Recept: 550 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 9%

Kolhydrater: 6%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 325 gram)

Ingredienser

Visa:
Lag:

Ättikssprit 12% 1.5 dl Äts ej

Strösocker 1.3 dl Äts ej

Vatten 1.5 dl Äts ej

Lagerblad Äts ej

 

Inläggningssill 180.0 gram 68%

Kidneybönor svarta konserv -spad 1.0 dl 13%

Mungbönor kokta 0.5 dl 5%

Portvin 0.5 dl 14%

Tillagning (20 min + 48 tim )

  1. Torkade bönor blötlägges i 10 timmar (över natt).

  2. Koka upp lagen och låt svalna.

  3. Blötlagda bönor kokas cirka 10 minuter. Färdiglagade bönor på burk sköljs.

  4. Skär sillen i bitar.

  5. Varva ingredienserna i en glasburk och fyll på med lag och portvin. Fyll på med vatten så att sillen täcks med vätska.

  6. Låt stå och dra i svalt utrymme, helst i två dagar.

Kockens kommentar

I avsaknad av inläggningssill kan man ta vanlig inlagd löksill. Plocka ur sillen ur burken.

Fler recept inom Julsillen

Liknande recept som Portvinssill med mung- och kidneybönor