Krispiga ankbröst med blåbärssås och råstekt potatis

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Krispiga ankbröst med blåbärssås och råstekt potatis

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Ankbröst med skinn

3.0 

styck

Vetemjöl

 

 

Matfett (smör)

 

 

Salt och peppar

 

 

 

Sås:

 

Blåbär färska

2.0 

dl

Portvin

3.0 

dl

Strösocker

2.0 

msk

Viltfond koncentrerad

1.0 

msk

Smör normalsaltat

100.0 

gram

 

Tillbehör:

 

Potatis

4.0 

st stora

Grönsallad

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 271

Kcal / portion: 1336

GBR (GI) / port: 5

Recept: 5343 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 22%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 493 gram)

Ingredienser

Visa:

Ankbröst med skinn 3.0 styck 67%

Vetemjöl 0%

Matfett (smör) 0%

Salt och peppar 0%

 

Sås:

Blåbär färska 2.0 dl 1%

Portvin 3.0 dl 8%

Strösocker 2.0 msk 2%

Viltfond koncentrerad 1.0 msk 0%

Smör normalsaltat 100.0 gram 14%

 

Tillbehör:

Potatis 4.0 st stora 8%

Grönsallad 0%

Tillagning (30 min )

  1. Förbered: Skala och tärna potatis. Lägg i kallt vatten. Låt rinna av före stekning.
    Skär ankbrösten i halvtunna skivor. Salta och peppra. Pudra skivorna med vetemjöl.

  2. Potatis: Hetta upp matfett i panna.
    Stek potatisen i omgångar 5-10 minuter på hög värme i rikligt med matfett, tills potatisen fått fin färg. Vänd då och då.
    Efterstek all potatis ca 10 min på medellåg värme.

  3. Sallad: Förbered sallad el. andra tillbehör.

  4. Sås: Blanda ingredienserna utom smör i en kastrull på medelhög värme och låt koka ner till halva mängden. Rör sedan ner smör klickvis. Håll varmt.

  5. Anka: Stek skivorna på medelhög värme i matfett ca 4-5 min tills de blivit krispigt genomstekta runtom, men ej brända.

Fler recept inom Huvudrätter

Liknande recept som Krispiga ankbröst med blåbärssås och råstekt potatis