Kalori- och GI:
    
                Kcal / 100 gram: 271
    
                Kcal / portion: 1336
    
                GBR (GI) / port: 5
Recept: 5343 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 22%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Ankbröst med skinn 3.0 styck 67%
Vetemjöl 0%
Sås:
Blåbär färska 2.0 dl 1%
Portvin 3.0 dl 8%
Strösocker 2.0 msk 2%
Viltfond koncentrerad 1.0 msk 0%
Smör normalsaltat 100.0 gram 14%
Tillbehör:
Potatis 4.0 st stora 8%
Grönsallad 0%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Förbered: Skala och tärna potatis. Lägg i kallt vatten. Låt rinna av före stekning.
Skär ankbrösten i halvtunna skivor. Salta och peppra. Pudra skivorna med vetemjöl. - Potatis: Hetta upp matfett i panna.
Stek potatisen i omgångar 5-10 minuter på hög värme i rikligt med matfett, tills potatisen fått fin färg. Vänd då och då.
Efterstek all potatis ca 10 min på medellåg värme. - Sallad: Förbered sallad el. andra tillbehör.
 - Sås: Blanda ingredienserna utom smör i en kastrull på medelhög värme och låt koka ner till halva mängden. Rör sedan ner smör klickvis. Håll varmt.
 - Anka: Stek skivorna på medelhög värme i matfett ca 4-5 min tills de blivit krispigt genomstekta runtom, men ej brända.
 
Fler recept inom Huvudrätter
Liknande recept som Krispiga ankbröst med blåbärssås och råstekt potatis
- 
                
                  
                
                Helstekt gås
Tid: 3 tim 30 min , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Pia, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Gås med hasselbackspotatis
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Gåsbröst ā la Anka på päronbädd
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Sprängd (rimmad) saftig gås
Tid: 2 tim 30 min (+ 120 tim) , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Glaserade ankbröst med hasselbackspotatis
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Apelsinanka
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Ankbröst med mango och brysselkålssallad
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Ginanka med pinjenötter i honungssås
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Krispiga ankbröst med blåbärssås och råstekt potatis
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
 
              
              
                    