Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Anklår+bröst med skinn

2.0 

styck

Salt och peppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Paprika röd el. gul

2.0 

styck

Chilifrukt färsk

1.0 

styck

Squash

1.0 

styck

Lök t.ex. silverlök

1.0 

styck

Matfett till stekning

 

 

 

Sås:

 

Apelsinjuice

3.5 

dl

Strösocker

2.0 

msk

Sherry (torr)

1.5 

cl

Smör kallt

100.0 

gram

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Chablis AOC Domaine Pinson

Torrt friskt vin
Pris: 169 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 207

Kcal / portion: 1004

GBR (GI) / port: 1

Recept: 4015 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 19%

Kolhydrater: 5%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 485 gram)

Ingredienser

Visa:

Anklår+bröst med skinn 2.0 styck 71%

Salt och peppar 0%

 

Tillbehör:

Paprika röd el. gul 2.0 styck 1%

Chilifrukt färsk 1.0 styck 0%

Squash 1.0 styck 1%

Lök t.ex. silverlök 1.0 styck 1%

Matfett till stekning 0%

 

Sås:

Apelsinjuice 3.5 dl 4%

Strösocker 2.0 msk 3%

Sherry (torr) 1.5 cl 0%

Smör kallt 100.0 gram 18%

Tillagning (50 min )

  1. Förbered: Sätt ugnen på 200°C.
    Skär ut anklår och ankbröst.
    Salta, peppra.

  2. Potatis/ris: Tillaga enligt separat recept.

  3. Stek låren snabbt på hög värme i smör, så att de får färg. Sätt in i ugn 30 minuter.

  4. Ankbröst: Skär fina ränder på fettsidan.
    Stek fettsidan på medelhög värme 10-15 min. Vänd och stek köttsidan 5-10 min.
    Innertemperatur 63°C.Ta av från spisen. Låt köttet vila i 5-10 minuter.

  5. Grönsaker: Ansa och strimla grönsaker. Stek i matfett på medelvärme ca 10 min. 
    Smaka av med salt och peppar.

  6. Sås: Värm upp apelsinjuice i en kastrull.
    Tillsätt socker och sherry. Låt småkoka 2-3 min. Vispa ner klickvis iskallt smör i såsen.

Kockens kommentar

Om man så vill, kan man välja enbart anklår eller ankbröst.

PASSAR TILL

Hasselbackspotatis

Pilaffris

Fler recept inom Huvudrätter

Liknande recept som Apelsinanka