Glaserade ankbröst med hasselbackspotatis

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Glaserade ankbröst med hasselbackspotatis

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Ankbröst med skinn

3.0 

styck

 

Glasyr:

 

Honung flytande

1.0 

dl

Ingefära färskriven

1.0 

msk

Citron juice+fruktkött

0.5 

styck

Spiskummin mald

1.0 

tsk

Salt och svartpeppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Purjolök

1.0 

styck

Potatis

8.0 

styck

Smör normalsaltat

100.0 

gram

Ströbröd

 

 

Salt

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 261

Kcal / portion: 1346

GBR (GI) / port: 7

Recept: 5382 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 21%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 516 gram)

Ingredienser

Visa:

Ankbröst med skinn 3.0 styck 66%

 

Glasyr:

Honung flytande 1.0 dl 9%

Ingefära färskriven 1.0 msk 0%

Citron juice+fruktkött 0.5 styck 0%

Spiskummin mald 1.0 tsk 0%

Salt och svartpeppar 0%

 

Tillbehör:

Purjolök 1.0 styck 1%

Potatis 8.0 styck 10%

Smör normalsaltat 100.0 gram 14%

Ströbröd 0%

Salt 0%

Tillagning (1 tim + 1 tim )

  1. Hemlagad glasyr: Riv ingefära.
    Blanda ingredienserna och låt stå i rumstemperatur i 1 timme.

  2. Hasselbackspotatis: Tillred enligt separat recept. Tidsårgång ca 1 tim. 

  3. Anka: Sätt ugnen på 125°C.
    Hetta upp en stekpanna på medelhög värme och stek fettsidan i cirka 5 min.
    Vänd och stek den andra sidan 1-2 min.

    Lägg brösten med fettsidan upp i en ugnssäker form. Sätt in i ugn ca 20 min.

    Pensla köttsidorna med glasyr när innertemperaturen är ca 55 grader.
    Ta ut köttet vid innertemperatur ca 58°C.
    Låt köttet vila ca 10 min.

  4. Purjo: Rensa purjolök. Skär i 8 cm bitar. Koka upp vatten och förväll i ca 2 min.

Kockens kommentar

I stället för hemlagad glasyr kan man köpa färdiglagad s.k. "glazer" i handeln. Man kan också t.ex. använda en grillsås.

TILLHÖRANDE RECEPT

Hasselbackspotatis

Fler recept inom Huvudrätter

Liknande recept som Glaserade ankbröst med hasselbackspotatis