Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 245

Kcal / portion: 759

GBR (GI) / port: 1
Recept: 3036 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 22%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Ankbröst med skinn 2.0 styck 78%
Brysselkål färsk 200.0 gram 2%
Mango mogen 1.0 styck 5%
Rödlök 0.5 styck 1%
Citron juice+fruktkött 0.5 styck 1%
Olivolja 3.0 msk 11%
Jungfrusallat (blandsallat) 100.0 gram 1%
Balsamvinäger röd } 1.0 msk 1%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (40 min )
- Sätt ugnen på 100°C.
Skär rutmönster på ankbröstens fettsida.
Salta och peppra runt om. - Hetta upp en stekpanna på hög värme och stek fettsidan tills den fått knaprig yta.
Lägg över i en ugnssäker form och stick in en stektermoter. Sätt in i ugnen i cirka 15 minuter, till innertemperatur 60-65°C.
Ta ut köttet och låt det vila en stund. - Koka brysselkål i lättsaltat vatten i 10 min.
- Skär ner mango i mindre bitar.
Skala och finhacka rödlök.
Blanda mango och lök med brysselkål i en bunke. Tillsätt olivolja citronjuice och salt. - Lägg salladen på ett fat. Lägg på kålblandningen. Lägg på skivad anka.
Häll lite balsamsirap på ankköttet.
Kockens kommentar
Balsamsirap är en söt koncentrerad tjockflytande variant av balsamvinäger.
Fler recept inom Huvudrätter
Liknande recept som Ankbröst med mango och brysselkålssallad
-
Helstekt gås
Tid: 3 tim 30 min , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Gås med hasselbackspotatis
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Gåsbröst ā la Anka på päronbädd
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Sprängd (rimmad) saftig gås
Tid: 2 tim 30 min (+ 120 tim) , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Glaserade ankbröst med hasselbackspotatis
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Apelsinanka
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ankbröst med mango och brysselkålssallad
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Ginanka med pinjenötter i honungssås
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Krispiga ankbröst med blåbärssås och råstekt potatis
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan