Ankbröst med mango och brysselkålssallad

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Ankbröst med mango och brysselkålssallad

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Ankbröst med skinn

2.0 

styck

Brysselkål färsk

200.0 

gram

Mango mogen

1.0 

styck

Rödlök

0.5 

styck

Citron juice+fruktkött

0.5 

styck

Olivolja

3.0 

msk

Jungfrusallat (blandsallat)

100.0 

gram

Balsamvinäger röd }

1.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Simonsig Labyrinth Cabernet Sauvignon

Smakrikt rött vin
Pris: 129 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 245

Kcal / portion: 759

GBR (GI) / port: 1

Recept: 3036 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 22%

Kolhydrater: 5%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 310 gram)

Ingredienser

Visa:

Ankbröst med skinn 2.0 styck 78%

Brysselkål färsk 200.0 gram 2%

Mango mogen 1.0 styck 5%

Rödlök 0.5 styck 1%

Citron juice+fruktkött 0.5 styck 1%

Olivolja 3.0 msk 11%

Jungfrusallat (blandsallat) 100.0 gram 1%

Balsamvinäger röd } 1.0 msk 1%

Salt och peppar 0%

Tillagning (40 min )

  1. Sätt ugnen på 100°C.
    Skär rutmönster på ankbröstens fettsida.
    Salta och peppra runt om.

  2. Hetta upp en stekpanna på hög värme och stek fettsidan tills den fått knaprig yta.

    Lägg över i en ugnssäker form och stick in en stektermoter. Sätt in i ugnen i cirka 15 minuter, till innertemperatur 60-65°C.
    Ta ut köttet och låt det vila en stund.

  3. Koka brysselkål i lättsaltat vatten i 10 min.

  4. Skär ner mango i mindre bitar.
    Skala och finhacka rödlök.
    Blanda mango och lök med brysselkål i en bunke. Tillsätt olivolja citronjuice och salt.

  5. Lägg salladen på ett fat. Lägg på kålblandningen. Lägg på skivad anka.
    Häll lite balsamsirap på ankköttet.

Kockens kommentar

Balsamsirap är en söt koncentrerad tjockflytande variant av balsamvinäger.

Fler recept inom Huvudrätter

Liknande recept som Ankbröst med mango och brysselkålssallad