Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 124

Kcal / portion: 467

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1868 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 7%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Gåsbröst utan skinn 600.0 gram 50%
Bacon tärnad 175.0 gram 32%
Kantareller färska 300.0 gram 3%
Gröna ärter frysta 100.0 gram 4%
Päron färsk 3.0 styck 10%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim )
- Förbered: Snitta fettskinnet på tvären eller i rutmönster. Sätt ugnen på 90°C.
- Gås: Hetta upp en panna på medelhög värme. Stek brösten först med fettsidan nedåt i 5 minuter. Vänd och stek andra sidan i 2 minuter.
- Lägg brösten i en ugnssäker form. Sätt in i ugn i ca 45 min till innertemperatur 63°C.
För knaprigare yta: Sätt grillen på 275°C och grilla fettsidan de sista minutrarna.
Ta ut och låt vila i minst 10 minuter. - Tillbehör: Tärna päron och bacon.
Rensa svamp.
Hetta upp en stekpanna utan fett på medelhög värme och stek svampen torr. Tillsätt bacon och efter ett par minuter, ärter och päron. Ev. lite extra matfett.
Stek i ytterligare 5 minuter.
Kockens kommentar
Gåsbröst och ankbröst kan anrättas på samma sätt, dvs de är utbytbara mot varandra i recepten. Dock kräver gåsbröst längre tillagningstid pga att de är större.
Fler recept inom Huvudrätter
Liknande recept som Gåsbröst ā la Anka på päronbädd
-
Helstekt gås
Tid: 3 tim 30 min , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Gås med hasselbackspotatis
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Gåsbröst ā la Anka på päronbädd
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Sprängd (rimmad) saftig gås
Tid: 2 tim 30 min (+ 120 tim) , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Glaserade ankbröst med hasselbackspotatis
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Apelsinanka
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ankbröst med mango och brysselkålssallad
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Ginanka med pinjenötter i honungssås
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Krispiga ankbröst med blåbärssås och råstekt potatis
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan