Gåsbröst ā la Anka på päronbädd

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Gåsbröst ā la Anka på päronbädd

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Gåsbröst utan skinn

600.0 

gram

Bacon tärnad

175.0 

gram

Kantareller färska

300.0 

gram

Gröna ärter frysta

100.0 

gram

Päron färsk

3.0 

styck

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 124

Kcal / portion: 467

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1868 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 7%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 376 gram)

Ingredienser

Visa:

Gåsbröst utan skinn 600.0 gram 50%

Bacon tärnad 175.0 gram 32%

Kantareller färska 300.0 gram 3%

Gröna ärter frysta 100.0 gram 4%

Päron färsk 3.0 styck 10%

Tillagning (1 tim )

  1. Förbered: Snitta fettskinnet på tvären eller i rutmönster. Sätt ugnen på 90°C.

  2. Gås: Hetta upp en panna på medelhög värme. Stek brösten först med fettsidan nedåt i 5 minuter. Vänd och stek andra sidan i 2 minuter.

  3. Lägg brösten i en ugnssäker form. Sätt in i ugn i ca 45 min till innertemperatur 63°C.
    För knaprigare yta: Sätt grillen på 275°C och grilla fettsidan de sista minutrarna.
    Ta ut och låt vila i minst 10 minuter.

  4. Tillbehör: Tärna päron och bacon.
    Rensa svamp.

    Hetta upp en stekpanna utan fett på medelhög värme och stek svampen torr. Tillsätt bacon och efter ett par minuter, ärter och päron. Ev. lite extra matfett.
    Stek i ytterligare 5 minuter.

Kockens kommentar

Gåsbröst och ankbröst kan anrättas på samma sätt, dvs de är utbytbara mot varandra i recepten. Dock kräver gåsbröst längre tillagningstid pga att de är större.

Fler recept inom Huvudrätter

Liknande recept som Gåsbröst ā la Anka på päronbädd