Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 196

Kcal / portion: 1066

GBR (GI) / port: 4
Recept: 4264 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 15%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Ankbröst med skinn 2.0 styck 56%
el. gåsbröst 0%
Brysselkål 250.0 gram 2%
Äpple utan skal 2.0 styck 3%
Potatis 4.0 st stora 9%
Ströbröd 2.0 msk 2%
Smör normalsaltat 100.0 gram 17%
Skysås:
Rödlök 2.0 styck 3%
Vitlök torkad 2.0 klyftor 0%
Rödvin 2.0 dl 4%
Honung 2.0 msk 3%
Kalvfond koncentrerad 2.0 msk 1%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim 30 min )
- Börja med rödlöksskyn.
Skala och skiva rödlök och vitlök. - Hetta upp matfett i en stekkastrull.
Fräs löken i cirka en minut.
Tillsätt vin, honung och kalvfond.
Salta och peppra. Låt småputtra på svag värme under lock i cirka 1 timme. - Sätt ugnen på 175°C. Skala potatis.
Skär tunna snitt i potatisen utan att skära igenom helt. Lägg på galler med ugnsplåt under. Lägg en klick smör på varje potatis och toppa med ströbröd. Salta lätt. Sätt i ugn i ca 45 minuter. - Salta och peppra ank-/gåsbrösten.
Hetta upp en stekpanna på hög värme.
Lägg i brösten med fettsidan nedåt.
Stek i 3 minuter på var sida. - Stick in en stektermometer.
Lägg över på ugnsgallret.
Brösten är klara efter cirka 30 minuter vid innertemperatur 63°C. - Koka upp lättsaltat vatten.
Koka brysselkålen i cirka 2 minuter.
Låt rinna av i durkslag. - Kärna ur och skiva äpplen.
Smält smör i en kastrull.
Lägg ner äpple och brysselkål.
Vänd om försiktigt. Salta lätt.
Fler recept inom Huvudrätter
Liknande recept som Gås med hasselbackspotatis
-
Helstekt gås
Tid: 3 tim 30 min , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Gås med hasselbackspotatis
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Gåsbröst ā la Anka på päronbädd
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Sprängd (rimmad) saftig gås
Tid: 2 tim 30 min (+ 120 tim) , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Glaserade ankbröst med hasselbackspotatis
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Apelsinanka
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ankbröst med mango och brysselkålssallad
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Ginanka med pinjenötter i honungssås
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Krispiga ankbröst med blåbärssås och råstekt potatis
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan