Halloweenkyckling med pumpamos och pumpasås

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Halloweenkyckling med pumpamos och pumpasås

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kycklingfilé utan skinn

4.0 

styck

Chilipulver

 

 

Kummin hel

 

 

Salt och peppar

 

 

Matfett till stekning

 

 

 

Sås:

 

Pumpa fruktkött

70.0 

gram

Grädde

3.0 

dl

Kycklingfond konc.

1.0 

msk

Matlagningsmjöl

 

 

 

Tillbehör:

 

Pumpa fruktkött

400.0 

gram

Potatis

400.0 

gram

Smör normalsaltat

 

 

Kanel

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 125

Kcal / portion: 536

GBR (GI) / port: 3

Recept: 2144 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 7%

Kolhydrater: 5%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 429 gram)

Ingredienser

Visa:

Kycklingfilé utan skinn 4.0 styck 29%

Chilipulver 0%

Kummin hel 0%

Salt och peppar 0%

Matfett till stekning 0%

 

Sås:

Pumpa fruktkött 70.0 gram 1%

Grädde 3.0 dl 50%

Kycklingfond konc. 1.0 msk 2%

Matlagningsmjöl 0%

 

Tillbehör:

Pumpa fruktkött 400.0 gram 5%

Potatis 400.0 gram 13%

Smör normalsaltat 0%

Kanel 0%

Tillagning (45 min )

  1. Mos: Skala och koka potatisen mjuk.

    Skala och kärna ur pumpan. Grovhacka.
    Tillsätt pumpan de sista 5 minutrarna i potatiskastrullen. Häll av vattnet i såll.
    Lägg tillbaka i kastrull. Mosa med lite smör.
    Smaka av med salt och peppar.
    Strö kanel över moset före servering.

  2. Sås: Koka pumpaköttet ett par minuter i lite vatten. Mixa med mixerstav.
    Tillsätt grädde och fond. Låt koka upp.
    Tillsätt lite matlagningsmjöl för tjockare sås och låt småkoka 5 min. Salta och peppra.

  3. Kyckling: Sätt ugnen på 180°C.
    Krydda filéerna. Hetta upp matfett i panna på medelhög värme och stek köttet hastigt på båda sidorna.

    Lägg över i smord ugnsform eller på plåt och sätt in i ugnen i cirka 15 minuter.

PASSAR TILL

Pumpasalsa

Fler recept inom Halloweenmat

Liknande recept som Halloweenkyckling med pumpamos och pumpasås