Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 153

Kcal / portion: 647

GBR (GI) / port: 22
Recept: 2589 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 12%
Fett: 2%
Kolhydrater: 22%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Kycklingfilé utan skinn 4.0 styck 24%
Ägg 1.0 styck 2%
Vetemjöl 1.0 dl 8%
Ströbröd 1.0 dl 8%
Oliver svarta avrunna 8.0 styck 1%
Tillbehör:
Spagetti 400.0 gram 55%
Karamellfärg 0%
Kockskolan:
Om pasta > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (45 min )
- Koka pasta enligt anvisning på förpackning. Tillsätt karamellfärg. Skölj av i durkslag. Värm upp i kastrull med en klick smör.
- Sätt ugnen på 180°C.
- Skär ut 4 fingar ur kycklingfiléerna. Tummen lite kortare och tjockare.
- Vispa upp ägg med gaffel i djup tallrik. Häll ut mjöl på en tallrik och blanda med lite salt. Häll ströbröd på en annan tallrik. Vänd kycklingen i mjöl, sedan i äggsmet och sist i ströbröd.
- Smöra en ugnssäker form eller ugnsplåt. Lägg på "tassarna" och sätt in i ugnen i 15 minuter. Växla sedan om till grill och stek tills ytan är vackert ljusbrun.
- Halvera oliver och använd som naglar.
Kockens kommentar
I stället för ströbröd kan man panera med finsmulat vitt bröd. Då blir tassarna mer "håriga". Tänk på att karamellfärg lätt färgar av sig.
Passar till
Fler recept inom Pasta med kött
Liknande recept som Halloween - varulvstassar med blodpasta
-
Spagetti med köttfärssås
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Spagetti alla Bolognese - spagetti med köttfärssås
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Spaghetti alla Carbonara classico - spagetti på kolarhustruns vis
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sagitta, Kockskolan
-
Pasta carbonara på svenskt vis
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Spaghetti Papalina (Fettucini Papalina)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Pasta med köttfärssås
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Spaghetti med kycklingfrikassé
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Tagliatelle alla Bolognese - klassisk pasta med köttfärssås från Bologne
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Marsala mafaldine, pasta i marsalasås
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pennette Rigate med sparris och ricotta
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Christian Campogiani