Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 253

Kcal / portion: 818

GBR (GI) / port: 6
Recept: 3273 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 16%
Kolhydrater: 18%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Räkor skalade 200.0 gram 7%
Blåmusslor konserverad 200.0 gram 7%
Sockerärter 100.0 gram 1%
Sås:
Grädde (el. mjölk) 5.0 dl 55%
Vetemjöl 2.5 msk 2%
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 1%
Kajennpepparpulver 1.0 tsk 0%
Salt 2.0 krm 0%
Vitpeppar 0.5 krm 0%
Tillbehör:
Långkornigt ris 3.0 dl 27%
Salt 0%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Koka ris enligt anvisning på förpackning.
- Ansa sockerärter, skär bort hängen.
Riv gult citronskal (ej det vita). - Vispa ihop mjöl med lite grädde (mjölk). Tillsätt under vispning resterande grädde och citronskal.
- Låt såsen småkoka i 5 minuter under omrörning. Salta och peppra.
- Tillsätt räkor, musslor och ärter mot slutet.
Smaka av med burkspad, salt, peppar och kajennpeppar. Låt bli varmt.
Kockens kommentar
Arla har en produkt som kallas "Arla Köket Skagenpanna" som kan användas i stället för såsen i detta recept. Musslorna kan bytas ut mot lax, räkor eller kräftstjärtar.
Fler recept inom Fisk & skaldjur
Liknande recept som Skagenpanna
-
Müslipanerad laxburgare med äppelröra
Tid: 30 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Stekt abborre helt enkelt
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Snabbgravad lax (till buffé)
Tid: 10 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Snabbgravad ingefärsgös (till buffé)
Tid: 20 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Nässelöverbakad laxfilé
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Michael, Kockskolan
-
Enkel laxfilé i hummersås
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Somrig räksallad
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Pannkakor med laxfyllning
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Soja- och limemarinerad laxfilé
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Annes inkokta sommarlax (till buffé)
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan