Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 314

Kcal / portion: 721

GBR (GI) / port: 10
Recept: 2883 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 12%
Fett: 14%
Kolhydrater: 33%
Fibrer: 6%
Ingredienser
Spiralpasta fullkorn 10.0 dl 42%
Pinjenötter 4.0 msk 8%
Fetaost 200.0 gram 21%
Soltorkade tomater 200.0 gram 12%
Chilipesto 8.0 msk 23%
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Koka pasta enligt anvisning på förpackning.
- Rosta pinjenötter några minuter i panna på hög värme utan matfett tills de fått färg.
- Strimla soltorkade tomater.
- Häll bort pastavattnet i durkslag.
Lägg tillbaka i kastrullen. Smula ner fetaost och tillsätt tomat och pesto. Blanda.
Strö över rostade pinjenötter.
Kockens kommentar
Pesto smaksatt med chili finns att köpa i butik. Testa gärna att byta ut mot vanlig eller annan smaksatt pesto. Soltorkade tomater finns att köpa färdigstrimlade på burk. Komplettera gärna med hackad skinka eller korv i anrättningen.
Fler recept inom Pastarätter
Liknande recept som Fullkornspasta med chilipesto, pinjenötter och feta
-
Musselpasta
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Living pasta
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Nudelsallad med krabba och jordnötter
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Enkel pasta med köttfärssås
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Enkel carbonaragratäng
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Enkel falukorvsgryta
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Gräddig Tagliatelle med gorgonzola
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Spagetti carbonara, enkel sommarmat ¤
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Pastasallad med chevre och rostade pinjenötter
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Quorn Filé Diavolo med färsk pasta
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: C. Perelli