Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 118

Kcal / portion: 478

GBR (GI) / port: 11
Recept: 1912 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 4%
Kolhydrater: 14%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Rörpasta 8.0 dl 52%
Köttfärs (blandfärs) 400.0 gram 40%
Lök t.ex. purjolök 1.0 styck 3%
Krossade tomater 400.0 gram 5%
Kockskolan:
Om gratänger > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (25 min )
- Koka pasta enligt anvisning på förpackning.
- Skala och finhacka/skiva lök.
- Sätt ugnen på 250°C.
- Hetta upp matfett i panna på medelhög värme. Stek köttfärs tills den fått färg. Finfördela med trägaffel eller dylikt. Tillsätt löken och låt steka med färsen.
- Tillsätt krossade tomater och låt småputtra i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Smöra en ugnssäker form. Varva pasta och köttfärsröra i formen. Grovriv ost över. Gratinera upptill i ugn i cirka 10 minuter.
Kockens kommentar
Använd gärna krossade tomater med chili som finns på burk att köpa i butik. Bolognese är namn på köttfärssås med ursprung från Bologna i Italien. Läs mer > Om pastasåser.
Fler recept inom Lasagne, pastagratäng
Liknande recept som Gratinerad köttfärspasta
-
Lasagne Bolognese, klassisk lasagne
Tid: 1 tim 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Lasagne alla Genovese, lasagne med pesto
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Barilla
-
Lasagna alla Sarda - sardinsk lasagne
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Enkel carbonaragratäng
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Makaronigratäng, makaronilåda med kyckling
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Gratinerad cannelloni med ricotta och spenat
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Timballo di pasta, siciliansk pastatårta
Tid: 2 tim (+ 2 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Skaldjurslasagne
Tid: 55 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Halloumilasagne med bönor och oliver
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Nina Ekelöf
-
Cannelonni med Quorn och mascarpone
Svårighet: Medel, Receptgivare: C. Perelli