Gratinerad köttfärspasta

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Gratinerad köttfärspasta

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Rörpasta

8.0 

dl

Köttfärs (blandfärs)

400.0 

gram

Lök t.ex. purjolök

1.0 

styck

Krossade tomater

400.0 

gram

Gratängost 17% fett

 

 

Matfett till stekning

 

 

Salt och peppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Om gratänger >

 

 

Om pastasåser >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 118

Kcal / portion: 478

GBR (GI) / port: 11

Recept: 1912 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 4%

Kolhydrater: 14%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 404 gram)

Ingredienser

Visa:

Rörpasta 8.0 dl 52%

Köttfärs (blandfärs) 400.0 gram 40%

Lök t.ex. purjolök 1.0 styck 3%

Krossade tomater 400.0 gram 5%

Gratängost 17% fett 0%

Matfett till stekning 0%

Salt och peppar 0%

 

Kockskolan:

Om gratänger > Äts ej

Om pastasåser > %

Tillagning (25 min )

  1. Koka pasta enligt anvisning på förpackning.
  2. Skala och finhacka/skiva lök.
  3. Sätt ugnen på 250°C.
  4. Hetta upp matfett i panna på medelhög värme. Stek köttfärs tills den fått färg. Finfördela med trägaffel eller dylikt. Tillsätt löken och låt steka med färsen.
  5. Tillsätt krossade tomater och låt småputtra i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  6. Smöra en ugnssäker form. Varva pasta och köttfärsröra i formen. Grovriv ost över. Gratinera upptill i ugn i cirka 10 minuter.

Kockens kommentar

Använd gärna krossade tomater med chili som finns på burk att köpa i butik. Bolognese är namn på köttfärssås med ursprung från Bologna i Italien. Läs mer > Om pastasåser.

Fler recept inom Lasagne, pastagratäng

Liknande recept som Gratinerad köttfärspasta