Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤
Enkel laxfilé i hummersås
Kalori- och GI:
Kcal / 100 gram: 157
Kcal / portion: 664
GBR (GI) / port: 9
Recept: 2658 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 8%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Laxfilé färsk 4.0 bitar 41%
Matlagningsgrädde 3.0 dl 18%
Purjolök 1.0 styck 2%
Hummerfond konc. 4.0 msk 6%
Tillbehör:
Fullkornsris 3.0 dl 33%
Salt 0%
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Sätt ugnen på 200ºC.
- Koka ris enligt förpackning.
- Lägg filéerna på rad i smord ugnsform. Skiva purjolök.
- Blanda grädde och fond i bunke och häll över filéerna. Strö över purjolök och grovmald peppar. Sätt in i ugnen i cirka 20 minuter.
- Ta ut filéerna och servera på risbädd.
Kockens kommentar
Laxfiléer finns att köpa djupfrysta i förpackning om fyra stycken i handeln. Tina fisken före tillagning. Ris kan förslagsvis bytas ut mot bulgur, alternativt mot snabbris för snabbare tillagning.
Fler recept inom Ugnslagad laxfisk
Liknande recept som Enkel laxfilé i hummersås
-
Dragonkryddad lax med rostade rotfrukter i citronett samt gurk- och dragonyoghurt
Tid: 40 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Carina Brydling
-
Lax och torsk i potatismos
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Pestofylld röding
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Apelsinbakad lax med svart bönsallad och mandel
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Nina Ekelöf
-
Lax i folie med chorizo och sötpotatis
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Janssons laxfrestelse
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Ugnslagad regnbåge (regngbågslax)
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Laxfilé i ugn
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Ugnslagad sik med tomatfyllning och tomatsalsa
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Gorgonzolafylld lax
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan