För att kunna se bilden och kunna lägga in egna recept måste du vara inloggad som medlem.

Bli medlem (gratis)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Enkel laxfilé i hummersås

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Laxfilé färsk

4.0 

bitar

Matlagningsgrädde

3.0 

dl

Purjolök

1.0 

styck

Hummerfond konc.

4.0 

msk

Svartpeppar grovmald

 

 

 

Tillbehör:

 

Fullkornsris

3.0 

dl

Salt

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Mâcon-Villages Chardonnay

Torrt friskt vitt vin
Pris: 75 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 157

Kcal / portion: 664

GBR (GI) / port: 9

Recept: 2658 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 8%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 423 gram)

Ingredienser

Visa:

Laxfilé färsk 4.0 bitar 41%

Matlagningsgrädde 3.0 dl 18%

Purjolök 1.0 styck 2%

Hummerfond konc. 4.0 msk 6%

Svartpeppar grovmald 0%

 

Tillbehör:

Fullkornsris 3.0 dl 33%

Salt 0%

Tillagning (30 min )

  1. Sätt ugnen på 200ºC.
  2. Koka ris enligt förpackning.
  3. Lägg filéerna på rad i smord ugnsform. Skiva purjolök.
  4. Blanda grädde och fond i bunke och häll över filéerna. Strö över purjolök och grovmald peppar. Sätt in i ugnen i cirka 20 minuter.
  5. Ta ut filéerna och servera på risbädd.

Kockens kommentar

Laxfiléer finns att köpa djupfrysta i förpackning om fyra stycken i handeln. Tina fisken före tillagning. Ris kan förslagsvis bytas ut mot bulgur, alternativt mot snabbris för snabbare tillagning.

Skriv in en kommentar.

Fler recept inom Ugnslagad laxfisk

Liknande recept som Enkel laxfilé i hummersås