Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Bandspagetti torr

500.0 

gram

Vispgrädde

2.5 

dl

Smör normalsaltat

150.0 

gram

Muskot riven

 

 

Parmesan nyriven

 

 

Salt och svartpeppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 435

Kcal / portion: 969

GBR (GI) / port: 22

Recept: 3876 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 27%

Kolhydrater: 39%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 222 gram)

Ingredienser

Visa:

Bandspagetti torr 500.0 gram 49%

Vispgrädde 2.5 dl 23%

Smör normalsaltat 150.0 gram 28%

Muskot riven 0%

Parmesan nyriven 0%

Salt och svartpeppar 0%

Tillagning (17 min )

  1. Riv parmesanosten fint.

  2. Koka upp lättsaltat vatten i en stor kastrull. Tillsätt pastan och koka den al dente.
    Häll av vattnet i ett durkslag och lägg tillbaka pastan i kastrullen.

  3. Tillsätt smör, grädde, parmesanost och muskot. Blanda. Salta och peppra.

Kockens kommentar

Rätten uppkallad efter en restaurangägare i Rom, som gjorde den avslutande blandningen av pastan med gaffel och sked i guld. Orginalet görs på fettucinipasta.

Fler recept inom Pastarätter

Liknande recept som Pasta alla Alfredo