Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 435

Kcal / portion: 969

GBR (GI) / port: 22
Recept: 3876 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 27%
Kolhydrater: 39%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Bandspagetti torr 500.0 gram 49%
Vispgrädde 2.5 dl 23%
Smör normalsaltat 150.0 gram 28%
Muskot riven 0%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (17 min )
- Riv parmesanosten fint.
- Koka upp lättsaltat vatten i en stor kastrull. Tillsätt pastan och koka den al dente.
Häll av vattnet i ett durkslag och lägg tillbaka pastan i kastrullen. - Tillsätt smör, grädde, parmesanost och muskot. Blanda. Salta och peppra.
Kockens kommentar
Rätten uppkallad efter en restaurangägare i Rom, som gjorde den avslutande blandningen av pastan med gaffel och sked i guld. Orginalet görs på fettucinipasta.
Fler recept inom Pastarätter
Liknande recept som Pasta alla Alfredo
-
Musselpasta
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Living pasta
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Nudelsallad med krabba och jordnötter
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Enkel pasta med köttfärssås
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Enkel carbonaragratäng
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Enkel falukorvsgryta
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Gräddig Tagliatelle med gorgonzola
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Spagetti carbonara, enkel sommarmat ¤
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Pastasallad med chevre och rostade pinjenötter
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Quorn Filé Diavolo med färsk pasta
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: C. Perelli