Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 305

Kcal / portion: 485

GBR (GI) / port: 23
Recept: 1940 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 6%
Kolhydrater: 50%
Fibrer: 4%
Ingredienser
Rörpasta 12.0 dl 77%
Purjolök 0.5 styck 2%
Soltorkade tomater 10.0 styck 4%
Pesto Genovese 4.0 msk 17%
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Koka pasta enligt anvisning på paketet.
Häll av vattnet i durkslag. Skölj i kallt vatten och låt svalna om salladen skall serveras kall. - Ansa och tunnskiva purjolök.
Skiva de soltorkade tomaterna.
Blanda med pastan.
Tillsätt pesto och rör om.
Peppra rikligt.
Garnera med ärtskott.
Serveras varm eller kall.
Kockens kommentar
Om man vill mildra purjolöksmaken kan man förvälla den hastigt i kokande vatten, eller lättsteka i högst en minut på medelhög värme i lite matfett.
Fler recept inom Pasta-/potatissallader
Liknande recept som Rörpasta med pesto, soltorkade tomater och ärtskott
-
Pastasallad med chevre och rostade pinjenötter
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Asiatisk risnudelsallad
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Färsk potatissallad med jordgubbar
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Pastasallad med skinka och medvurst
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Somrig potatis- och grönsakssallad
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Insalata di pollo della pasta - kycklingsallad
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pastasallad med pesto och soltorkade tomater
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Rörpasta med pesto, soltorkade tomater och ärtskott
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Italiensk pastasallad
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Fusilli spinaci – spenatpasta med fetaost
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan