Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 213

Kcal / portion: 530

GBR (GI) / port: 13
Recept: 2120 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 6%
Kolhydrater: 31%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Spiralpasta (fusilli) 400.0 gram 68%
Rödlök 1.0 st stor 3%
Babyspenat 200.0 gram 2%
Apetina tärnad 22% fett } 200.0 gram 25%
Oliver svarta avrunna 12.0 styck 2%
Olivolja 0%
Tillbehör:
Vitt matbröd 0%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Skölj spenaten.
Skala och skiva lök.
Tärna fetaost om färsk. - Koka pasta enligt anvisning på paketet.
Låt rinna av i ett durkslag.
Häll tillbaka i kastrull och håll den varm. - Hetta under tiden upp olja i stor stekpanna.
Fräs löken mjuk på medelvärme ca 5 min.
Tillsätt spenat. Salta och peppra. - Lägg upp pastan på tallrik, strö över fetaost och tillsätt oliver.
Kockens kommentar
Babyspenat, dvs primörblad, har fin mild och fyllig smak och passar bättre än fullvuxen spenat. Djupfryst spenat passar inte till denna rätt.
Fler recept inom Pasta-/potatissallader
Liknande recept som Fusilli spinaci – spenatpasta med fetaost
-
Pastasallad med chevre och rostade pinjenötter
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Asiatisk risnudelsallad
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Färsk potatissallad med jordgubbar
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Pastasallad med skinka och medvurst
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Somrig potatis- och grönsakssallad
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Insalata di pollo della pasta - kycklingsallad
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pastasallad med pesto och soltorkade tomater
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Rörpasta med pesto, soltorkade tomater och ärtskott
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Italiensk pastasallad
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Fusilli spinaci – spenatpasta med fetaost
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan