Kalori- och GI:
    
                Kcal / 100 gram: 185
    
                Kcal / portion: 602
    
                GBR (GI) / port: 5
Recept: 2409 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 8%
Kolhydrater: 17%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Farfalle fjärilspasta 8.0 dl 42%
Medvurst rökt (fett 35%) 250.0 gram 40%
Skinka kokt i bit 250.0 gram 13%
Gurka 0.5 styck 1%
Paprika röd-gul-grön 1.5 styck 2%
Sockerärter 150.0 gram 2%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Koka pasta enligt anvisning på paketet.
Häll av vattnet i ett durkslag/såll.
Skölj den i kallt vatten och låt svalna. - Ansa och skär grönsaker i småbitar.
Förväll (koka hastigt) ev. ärterna en minut om så önskas (inte nödvändigt).
Skär skinka och medvurst i små bitar. - Blanda allt i en skål.
Krydda med salt och nyriven peppar. 
PASSAR TILL
Fler recept inom Pasta-/potatissallader
Liknande recept som Pastasallad med skinka och medvurst
- 
                
                  
                
                Pastasallad med chevre och rostade pinjenötter
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Asiatisk risnudelsallad
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Färsk potatissallad med jordgubbar
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Pastasallad med skinka och medvurst
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Somrig potatis- och grönsakssallad
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Insalata di pollo della pasta - kycklingsallad
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Pastasallad med pesto och soltorkade tomater
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Rörpasta med pesto, soltorkade tomater och ärtskott
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Italiensk pastasallad
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Fusilli spinaci – spenatpasta med fetaost
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
 
              
              
                    