Kalori- och GI:
    
                Kcal / 100 gram: 299
    
                Kcal / portion: 700
    
                GBR (GI) / port: 9
Recept: 2801 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 11%
Kolhydrater: 38%
Fibrer: 4%
Ingredienser
Fusilli spiralpasta torr 8.0 dl 36%
Pinjenötter 50.0 gram 12%
Babyspenat 80.0 gram 1%
Soltorkade tomater 200.0 gram 12%
Honung flytande 6.0 msk 15%
Chèvre 200.0 gram 25%
Olivolja 0%
Salt 0%
Tillbehör:
Vitt matbröd 0%
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Koka pasta enl. anvisning på förpackning.
 - Rosta/stek pinjenötter i torr panna på medelhög värme till lite färg. Låt svalna.
 - Skölj spenaten och lägg upp i stor skål.
Strimla soltorkade tomater och tillsätt dem och lite olivolja. (Färdigstrimlade på burk tillsätts med spad). - Häll pastan i durkslag och låt svalna. Skölj ev. med kallt vatten för att påskynda. 
 - Häll ner pastan i skålen och tillsätt en skvätt olivolja. Ringla honung över och dra några varv på pepparkvarnen. Blanda.
 - Smula över chevre och strö över nötter.
 
Kockens kommentar
Strimlade soltorkade tomater i olja finns att köpa på burk i välsorterade matbutiker.
PASSAR TILL
Fler recept inom Pasta-/potatissallader
Liknande recept som Pastasallad med chevre och rostade pinjenötter
- 
                
                  
                
                Pastasallad med chevre och rostade pinjenötter
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Asiatisk risnudelsallad
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Färsk potatissallad med jordgubbar
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Pastasallad med skinka och medvurst
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Somrig potatis- och grönsakssallad
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Insalata di pollo della pasta - kycklingsallad
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Pastasallad med pesto och soltorkade tomater
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Rörpasta med pesto, soltorkade tomater och ärtskott
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Italiensk pastasallad
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Fusilli spinaci – spenatpasta med fetaost
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
 
              
              
                    