Kalori- och GI:
    
                Kcal / 100 gram: 81
    
                Kcal / portion: 396
    
                GBR (GI) / port: 7
Recept: 3964 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 4%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Färskpotatis med skal 2.0 kilo 30%
Polkabeta 1.0 kilo 11%
Morot liten 2.0 kilo 15%
Vårlök 0.5 kilo 3%
Bladspenat färsk 500.0 gram 2%
Olivolja 2.0 dl 38%
Flingsalt 0%
Svartpeppar 0%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (45 min )
- Sätt ugnen på 175°C.
 - Tvätta och halvera potatis. Skala och halvera polkabetor. Tvätta och skär av halva blasten på morot. Halvera vårlök på längden.
 - Lägg alla grönsaker utom spenat på plåt. Ringla över olivolja. Salta och peppra. Ställ in i ugnen cirka 40 minuter.
 - Skölj spenat. Blanda med rotfrukterna.
 
Fler recept inom Pasta-/potatissallader
Liknande recept som Somrig potatis- och grönsakssallad
- 
                
                  
                
                Pastasallad med chevre och rostade pinjenötter
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Asiatisk risnudelsallad
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Färsk potatissallad med jordgubbar
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Pastasallad med skinka och medvurst
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Somrig potatis- och grönsakssallad
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Insalata di pollo della pasta - kycklingsallad
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Pastasallad med pesto och soltorkade tomater
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Rörpasta med pesto, soltorkade tomater och ärtskott
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Italiensk pastasallad
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Fusilli spinaci – spenatpasta med fetaost
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
 
              
              
                    