Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 54

Kcal / portion: 204

GBR (GI) / port: 0
Recept: 815 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 3%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Fläskfilé 200.0 gram 25%
Shiitake färsk 4.0 gram 0%
Bambuskott konserv 180.0 gram 5%
Tofu sojabönost 100.0 gram 9%
Kycklingfond konc. 3.0 msk 16%
Vatten 8.0 dl 0%
Sojasås kinesisk 2.0 tsk 1%
Risvinäger 2.0 msk 1%
Persilja finhackad 3.0 msk 0%
Salladslök 3.0 styck 2%
Ägg 1.0 styck 8%
Sesamolja 2.0 msk 28%
Arrowrot 1.0 msk 4%
Vitpeppar nymald 1.5 krm 0%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Värm i en stor kastrull med vatten, fond, soja och risvinäger.
- Skiva svamp, bambuskott, tofu och fläskfilén på längden i stavar. Hacka persilja och skiva den gröna delen av salladslök.
- Rör ut arrowrot med lite vatten i en skål.
Tillsätt kött, svamp och bambuskott i kastrullen. Låt koka upp. - Tillsätt salladslök, persilja, vitpeppar och arrowrot. Låt koka upp.
- Vispa upp ägg i en kopp och vispa ner lite i taget i soppan. Tillsätt sesamolja och tofu.
Låt allt bli varmt.
Kockens kommentar
Shiitake är en japansk/kinesisk svamp som har odlats i flera hundratals år i Asien. Odlas idag även i Kirunas gruvgångar. Shiitake är en i Sverige dyr svamp. Alt: skogschampinjoner.
PS: Detta är Petters asiatiska favoritsoppa.
PASSAR TILL
Fler recept inom Rätter med svamp
Liknande recept som Suan ta tang - sötsur kinesisk köttsoppa
-
Stekt abborre helt enkelt
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Boeuf bourguignon - burgundisk köttgryta
Tid: 2 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Marinerad lammfilé Pernod Ricard
Tid: 20 min (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Älgcarpaccio med kantareller (förrätt)
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Färsfylld potabellasvamp
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Beatrice, Kockskolan
-
Kantarellrisotto med lufttorkad skinka
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Vegetariskt grillspett med chévredip
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Kycklingleversauté ¤
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Oxfilécarpaccio med syltade kantareller och prästost
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Pilgrimsrosett (förrätt)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan