Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 151

Kcal / portion: 483

GBR (GI) / port: 8
Recept: 1934 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 3%
Kolhydrater: 19%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Fläskfilé 500.0 gram 26%
Sojasås kinesisk 2.0 tsk 0%
Sherry (torr) 2.0 tsk 1%
Maizena ljus 2.0 tsk 1%
Salladslök 3.0 styck 1%
Ägg 1.0 styck 3%
Äggula 1.0 styck 3%
Näckrosknoppar 10.0 styck 0%
Ostronskivling färsk 180.0 gram 3%
Bambuskott konserv 140.0 gram 2%
Sesamolja 1.0 msk 6%
Jordnötsolja 0%
Jasminris 3.0 dl 52%
Sås:
Ostronsås } 1.0 msk 1%
Sojasås kinesisk 1.0 tsk 0%
Sherry (torr) 1.0 msk 1%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (25 min + 2 tim )
- Marinera: Skär filén i pommes friteslånga stavar. Blanda kött med soja, sherry och maizena. Låt marinera i 2 timmar.
- Förbered: Skär sallatslök i 5 cm långa stavar. Skär ett cm-långt kors i hörnen.
Lägg i kallt vatten, så att hörnen böjer sig utåt. Blanda såsingredienser. Skiva svamp. - Koka ris enligt anvisning på förpackning.
- Woka: Hetta upp en (wok-)panna med lite jordnötsolja på högsta värme. Rör upp ägg med en gaffel i en kopp med lite vatten.
Häll äggmassan i pannan och stek någon minut, tills äggen stelnat. Ta ur äggröran. - Tillsätt mer jordnötsoljan i pannan och stek köttet tills det är genomsekt.
Tillsätt näckrosknopp, svamp, bambuskott, och sesamolja. Smaka av med salt.
Stek ytterligare några minuter.
Kockens kommentar
Näckrosknoppar kan köpas torkad och skivad främst i asiatiska butiker. Fråga efter "lily flowers". Enligt konstens alla regler, skall man slå en knut på knoppskivorna före tillagning.
Fler recept inom Rätter med svamp
Liknande recept som Mu sho - kinesisk marinerad fläskfilé
-
Stekt abborre helt enkelt
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Boeuf bourguignon - burgundisk köttgryta
Tid: 2 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Marinerad lammfilé Pernod Ricard
Tid: 20 min (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Älgcarpaccio med kantareller (förrätt)
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Färsfylld potabellasvamp
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Beatrice, Kockskolan
-
Kantarellrisotto med lufttorkad skinka
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Vegetariskt grillspett med chévredip
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Kycklingleversauté ¤
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Oxfilécarpaccio med syltade kantareller och prästost
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Pilgrimsrosett (förrätt)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan