Mu sho - kinesisk marinerad fläskfilé

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Mu sho - kinesisk marinerad fläskfilé

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Fläskfilé

500.0 

gram

Sojasås kinesisk

2.0 

tsk

Sherry (torr)

2.0 

tsk

Maizena ljus

2.0 

tsk

Salladslök

3.0 

styck

Ägg

1.0 

styck

Äggula

1.0 

styck

Näckrosknoppar

10.0 

styck

Ostronskivling färsk

180.0 

gram

Bambuskott konserv

140.0 

gram

Sesamolja

1.0 

msk

Jordnötsolja

 

 

Jasminris

3.0 

dl

 

Sås:

 

Ostronsås }

1.0 

msk

Sojasås kinesisk

1.0 

tsk

Sherry (torr)

1.0 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 151

Kcal / portion: 483

GBR (GI) / port: 8

Recept: 1934 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 3%

Kolhydrater: 19%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 320 gram)

Ingredienser

Visa:

Fläskfilé 500.0 gram 26%

Sojasås kinesisk 2.0 tsk 0%

Sherry (torr) 2.0 tsk 1%

Maizena ljus 2.0 tsk 1%

Salladslök 3.0 styck 1%

Ägg 1.0 styck 3%

Äggula 1.0 styck 3%

Näckrosknoppar 10.0 styck 0%

Ostronskivling färsk 180.0 gram 3%

Bambuskott konserv 140.0 gram 2%

Sesamolja 1.0 msk 6%

Jordnötsolja 0%

Jasminris 3.0 dl 52%

 

Sås:

Ostronsås } 1.0 msk 1%

Sojasås kinesisk 1.0 tsk 0%

Sherry (torr) 1.0 msk 1%

Tillagning (25 min + 2 tim )

  1. Marinera: Skär filén i pommes friteslånga stavar. Blanda kött med soja, sherry och maizena. Låt marinera i 2 timmar.

  2. Förbered: Skär sallatslök i 5 cm långa stavar. Skär ett cm-långt kors i hörnen.
    Lägg i kallt vatten, så att hörnen böjer sig utåt. Blanda såsingredienser. Skiva svamp.

  3. Koka ris enligt anvisning på förpackning.

  4. Woka: Hetta upp en (wok-)panna med lite jordnöts­olja på högsta värme. Rör upp ägg med en gaffel i en kopp med lite vatten.
    Häll äggmassan i pannan och stek någon minut, tills äggen stelnat. Ta ur äggröran.

  5. Tillsätt mer jordnötsoljan i pannan och stek köttet tills det är genomsekt.
    Tillsätt näckrosknopp, svamp, bambuskott, och sesamolja. Smaka av med salt.
    Stek ytterligare några minuter.

Kockens kommentar

Näckrosknoppar kan köpas torkad och skivad främst i asiatiska butiker. Fråga efter "lily flowers". Enligt konstens alla regler, skall man slå en knut på knoppskivorna före tillagning.

Fler recept inom Rätter med svamp

Liknande recept som Mu sho - kinesisk marinerad fläskfilé