Lever Petterchelli med paprika och svamp

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Lever Petterchelli med paprika och svamp

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kalvlever rå

600.0 

gram

Paprika röd/gul/orange

6.0 

styck

Ostronskivling färsk

150.0 

gram

el. annan svamp

 

 

Kapris

2.0 

msk

Smör och/el. matolja

 

 

Salt

 

 

 

Tillbehör:

 

Långkornigt ris

3.0 

dl

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 102

Kcal / portion: 440

GBR (GI) / port: 5

Recept: 1760 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 1%

Kolhydrater: 14%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 431 gram)

Ingredienser

Visa:

Kalvlever rå 600.0 gram 37%

Paprika röd/gul/orange 6.0 styck 10%

Ostronskivling färsk 150.0 gram 3%

el. annan svamp 0%

Kapris 2.0 msk 0%

Smör och/el. matolja 0%

Salt 0%

 

Tillbehör:

Långkornigt ris 3.0 dl 51%

Tillagning (25 min )

  1. Koka ris enligt förpackning (ca 20 min).

  2. Ansa och skiva paprikan. Skiva svampen.
    Skär bort hinnor och senor på levern. 
    Torka av med hushållspapper.
    Skär levern i pommes frittesliknande remsor.

  3. Stek paprikan i matfett på medelhög värme, tills den börjat mjukna.
    Tillsätt svamp och ev. ytterligare matfett och stek ytterligare 2-3 minuter.
    Tillsätt kapris och häll över i en skål.

  4. Tillsätt mer matfett och stek levern ca 2 min tills den fått lite färg. Blanda ner paprika och svamp och låt allt bli varmt. Smaka av med salt.

Fler recept inom Rätter med svamp

Liknande recept som Lever Petterchelli med paprika och svamp