Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 102

Kcal / portion: 440

GBR (GI) / port: 5
Recept: 1760 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 1%
Kolhydrater: 14%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Kalvlever rå 600.0 gram 37%
Paprika röd/gul/orange 6.0 styck 10%
Ostronskivling färsk 150.0 gram 3%
Kapris 2.0 msk 0%
Salt 0%
Tillbehör:
Långkornigt ris 3.0 dl 51%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (25 min )
- Koka ris enligt förpackning (ca 20 min).
- Ansa och skiva paprikan. Skiva svampen.
Skär bort hinnor och senor på levern.
Torka av med hushållspapper.
Skär levern i pommes frittesliknande remsor. - Stek paprikan i matfett på medelhög värme, tills den börjat mjukna.
Tillsätt svamp och ev. ytterligare matfett och stek ytterligare 2-3 minuter.
Tillsätt kapris och häll över i en skål. - Tillsätt mer matfett och stek levern ca 2 min tills den fått lite färg. Blanda ner paprika och svamp och låt allt bli varmt. Smaka av med salt.
Fler recept inom Rätter med svamp
Liknande recept som Lever Petterchelli med paprika och svamp
-
Stekt abborre helt enkelt
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Boeuf bourguignon - burgundisk köttgryta
Tid: 2 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Marinerad lammfilé Pernod Ricard
Tid: 20 min (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Älgcarpaccio med kantareller (förrätt)
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Färsfylld potabellasvamp
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Beatrice, Kockskolan
-
Kantarellrisotto med lufttorkad skinka
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Vegetariskt grillspett med chévredip
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Kycklingleversauté ¤
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Oxfilécarpaccio med syltade kantareller och prästost
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Pilgrimsrosett (förrätt)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan