Varm svampsmörgås

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Varm svampsmörgås

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kantareller färska

300.0 

gram

Vitt matbröd skivor

4.0 

st stora

Gul lök

0.5 

styck

Creme fraiche

1.0 

dl

Persilja finhackad

2.0 

msk

Salt till smaksättning

 

 

Svartpeppar nymald

 

 

Smör el. margarin

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 146

Kcal / portion: 233

GBR (GI) / port: 6

Recept: 933 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 6%

Kolhydrater: 17%

Fibrer: 3%

(Tillagad portion: 160 gram)

Ingredienser

Visa:

Kantareller färska 300.0 gram 7%

Vitt matbröd skivor 4.0 st stora 56%

Gul lök 0.5 styck 3%

Creme fraiche 1.0 dl 35%

Persilja finhackad 2.0 msk 0%

Salt till smaksättning %

Svartpeppar nymald 0%

Smör el. margarin 0%

Tillagning (10 min )

  1. Stek brödet i panna med smör,
    eller rosta.

  2. Ansa och skiva svampen, finhacka löken.

  3. Stek svampen i smör på medelhög värme.
    Blanda ner löken på slutet.
    Tillsätt crème fraiche, låt sjuda några minuter. Smaka av med salt.

  4. Fördela svampblandningen på brödet.
    Garnera med persilja eller annan krydda.
    Dra några varv med svartpepparkvarn.
    Servera genast.

Ger en smörgås per portion.

Kockens kommentar

Olika sorters svampar kan användas, liksom olika kryddor efter egen smak. Extra gott blir det om man blandar olika sorters svamp.

Fler recept inom Svamprecept

Liknande recept som Varm svampsmörgås