Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 146

Kcal / portion: 233

GBR (GI) / port: 6
Recept: 933 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 6%
Kolhydrater: 17%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Kantareller färska 300.0 gram 7%
Vitt matbröd skivor 4.0 st stora 56%
Gul lök 0.5 styck 3%
Creme fraiche 1.0 dl 35%
Persilja finhackad 2.0 msk 0%
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min )
- Stek brödet i panna med smör,
eller rosta. - Ansa och skiva svampen, finhacka löken.
- Stek svampen i smör på medelhög värme.
Blanda ner löken på slutet.
Tillsätt crème fraiche, låt sjuda några minuter. Smaka av med salt. - Fördela svampblandningen på brödet.
Garnera med persilja eller annan krydda.
Dra några varv med svartpepparkvarn.
Servera genast.
Ger en smörgås per portion.
Kockens kommentar
Olika sorters svampar kan användas, liksom olika kryddor efter egen smak. Extra gott blir det om man blandar olika sorters svamp.
Fler recept inom Svamprecept
Liknande recept som Varm svampsmörgås
-
Ädelfyllda champinjonhattar (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Stekt svamp - grundrecept
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Svamptimbal
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillade grönsaker, grillad svamp
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ädelfyllda champinjonhattar (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Svamp i folie med citron och vitlökssmör
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Champinjonomelett med tomatsallad
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Maximillian
-
Kantarellgryta med färsk spenat
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Butterfield´s Mushroom Bisque (champinjonsoppa)
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Svampomelett
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan