Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 321

Kcal / portion: 903

GBR (GI) / port: 5
Recept: 3613 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 27%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Anklår konserv (confit) 4.0 styck 81%
Tillbehör:
Vitt matbröd 8.0 skivor 17%
Kantareller färska 200.0 gram 1%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%
Sallatsblad 0%
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (40 min )
- Sätt ugnsgrillen på 250°C.
- Rensa svamp, men skölj den inte. Skär bort kanterna på brödet. Skär brödet i små kuber, trekanter e.d.
- Lägg anklåren med insidan upp på grillgaller och sätt in i ugnen med en ugnsplåt under. Grilla i 10-15 minuter på fettsidan och ca 5 minute på köttsidan. Salta och peppra.
- Brödkrutonger: Gnid in en stekpanna med en halv vitlök. Hetta upp smör i pannan. Stek brödtärningarna på medelhög värme, till fin färg. Salta lätt.
- Stek samtidigt i en annan panna utan smör kantarellerna torra i några minuter. Tillsätt smör och stek ytterligare 5-10 minuter. Salta lätt.
Kockens kommentar
Confit de Canard (inkokt anka) är en vanlig rätt i Frankrike och finns att köpa på burk.
Att lägga in själv är ett tidsödande arbete. Konstigt nog är det svårt att finna sådana burkar i Sverige, varför vi rekommenderar Frankrikeresenärer att köpa hem dessa.
Fler recept inom Rätter med svamp
Liknande recept som Confit de Canard - grillade anklår
-
Stekt abborre helt enkelt
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Boeuf bourguignon - burgundisk köttgryta
Tid: 2 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Marinerad lammfilé Pernod Ricard
Tid: 20 min (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Älgcarpaccio med kantareller (förrätt)
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Färsfylld potabellasvamp
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Beatrice, Kockskolan
-
Kantarellrisotto med lufttorkad skinka
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Vegetariskt grillspett med chévredip
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Kycklingleversauté ¤
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Oxfilécarpaccio med syltade kantareller och prästost
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Pilgrimsrosett (förrätt)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan