Confit de Canard - grillade anklår

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Confit de Canard - grillade anklår

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Anklår konserv (confit)

4.0 

styck

Salt och peppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Vitt matbröd

8.0 

skivor

Kantareller färska

200.0 

gram

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

Smör normalsaltat

 

 

Sallatsblad

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Brooklyn East India Pale Ale

Mörk strong ale
Pris: 20 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 321

Kcal / portion: 903

GBR (GI) / port: 5

Recept: 3613 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 27%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 281 gram)

Ingredienser

Visa:

Anklår konserv (confit) 4.0 styck 81%

Salt och peppar 0%

 

Tillbehör:

Vitt matbröd 8.0 skivor 17%

Kantareller färska 200.0 gram 1%

Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%

Smör normalsaltat 0%

Sallatsblad 0%

Tillagning (40 min )

  1. Sätt ugnsgrillen på 250°C.

  2. Rensa svamp, men skölj den inte. Skär bort kanterna på brödet. Skär brödet i små kuber, trekanter e.d.

  3. Lägg anklåren med insidan upp på grillgaller och sätt in i ugnen med en ugnsplåt under. Grilla i 10-15 minuter på fettsidan och ca 5 minute på köttsidan. Salta och peppra.

  4. Brödkrutonger: Gnid in en stekpanna med en halv vitlök. Hetta upp smör i pannan. Stek brödtärningarna på medelhög värme, till fin färg. Salta lätt.

  5. Stek samtidigt i en annan panna utan smör kantarellerna torra i några minuter. Tillsätt smör och stek ytterligare 5-10 minuter. Salta lätt.

Kockens kommentar

Confit de Canard (inkokt anka) är en vanlig rätt i Frankrike och finns att köpa på burk.
Att lägga in själv är ett tidsödande arbete. Konstigt nog är det svårt att finna sådana burkar i Sverige, varför vi rekommenderar Frankrikeresenärer att köpa hem dessa.

Fler recept inom Rätter med svamp

Liknande recept som Confit de Canard - grillade anklår