Stekt torsk i panna med svamp och cheddarost

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Stekt torsk i panna med svamp och cheddarost

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Torskfilé

600.0 

gram

Formfranska

3.0 

skivor

Champinjoner färska

250.0 

gram

Persilja

1.0 

kruka

Cheddar lagrad

50.0 

gram

Olivolja

 

 

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Simonsig Chardonnay

Torrt smakrikt vitt vin
Pris: 89 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 89

Kcal / portion: 220

GBR (GI) / port: 0

Recept: 879 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 14%

Fett: 2%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 246 gram)

Ingredienser

Visa:

Torskfilé 600.0 gram 53%

Formfranska 3.0 skivor 18%

Champinjoner färska 250.0 gram 7%

Persilja 1.0 kruka 1%

Cheddar lagrad 50.0 gram 21%

Olivolja 0%

Salt och peppar 0%

Tillagning (20 min )

  1. Rensa och skiva svamp.
    Finhacka persilja. Riv ost.
    Skär brödet i stora tärningar.
    Skär fisken i halvstora bitar.

  2. Krutonger: Rosta brödtärningar vackert bruna i torr stekpanna på medelhög värme. Alternativt använd brödrost och skär i tärningar. Lägg åt sidan.

  3. Svamp: Hetta upp matfett i panna på medelhög värme. Stek svampen cirka 5 minuter tills den fått färg. Lägg åt sidan.

  4. Fisk: Tillsätt matfett och stek fisken i ca 3 min på ena sidan och 2 min på den andra.

  5. Tillsätt svampen, persilja och riven ost. Maten är klar när osten smält.
    Salta och peppra lätt.
    Lägg på krutonger.

JÄMFÖR

Krutonger

Fler recept inom Rätter med svamp

Liknande recept som Stekt torsk i panna med svamp och cheddarost