Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 89

Kcal / portion: 220

GBR (GI) / port: 0
Recept: 879 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 14%
Fett: 2%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Torskfilé 600.0 gram 53%
Formfranska 3.0 skivor 18%
Champinjoner färska 250.0 gram 7%
Persilja 1.0 kruka 1%
Cheddar lagrad 50.0 gram 21%
Olivolja 0%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Rensa och skiva svamp.
Finhacka persilja. Riv ost.
Skär brödet i stora tärningar.
Skär fisken i halvstora bitar. - Krutonger: Rosta brödtärningar vackert bruna i torr stekpanna på medelhög värme. Alternativt använd brödrost och skär i tärningar. Lägg åt sidan.
- Svamp: Hetta upp matfett i panna på medelhög värme. Stek svampen cirka 5 minuter tills den fått färg. Lägg åt sidan.
- Fisk: Tillsätt matfett och stek fisken i ca 3 min på ena sidan och 2 min på den andra.
- Tillsätt svampen, persilja och riven ost. Maten är klar när osten smält.
Salta och peppra lätt.
Lägg på krutonger.
JÄMFÖR
Fler recept inom Rätter med svamp
Liknande recept som Stekt torsk i panna med svamp och cheddarost
-
Stekt abborre helt enkelt
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Boeuf bourguignon - burgundisk köttgryta
Tid: 2 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Marinerad lammfilé Pernod Ricard
Tid: 20 min (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Älgcarpaccio med kantareller (förrätt)
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Färsfylld potabellasvamp
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Beatrice, Kockskolan
-
Kantarellrisotto med lufttorkad skinka
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Vegetariskt grillspett med chévredip
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Kycklingleversauté ¤
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Oxfilécarpaccio med syltade kantareller och prästost
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Pilgrimsrosett (förrätt)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan