Viltwallenbergare

Viltwallenbergare

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 6

Viltfärs

600.0 

gram

Formbröd (skivat)

2.0 

styck

Äggula

5.0 

styck

Grädde

5.0 

dl

Salt

 

 

Vitpeppar nymald

 

 

Smör till stekning

 

 

Smörpapper (bakplåts-)

 

 

 

Tillbehör:

 

Potatis

800.0 

gram

Mjölk

3.0 

dl

Smör normalsaltat

50.0 

gram

Schalottenlök

1.0 

styck

Gröna ärter frysta

300.0 

gram

Skogssvamp

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Brown Brothers Shiraz

Smakrikt rött vin
Pris: 109 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 167

Kcal / portion: 721

GBR (GI) / port: 4

Recept: 4328 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 12%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 431 gram)

Ingredienser

Visa:

Viltfärs 600.0 gram 19%

Formbröd (skivat) 2.0 styck 4%

Äggula 5.0 styck 6%

Grädde 5.0 dl 42%

Salt 0%

Vitpeppar nymald 0%

Smör till stekning 0%

Smörpapper (bakplåts-) %

 

Tillbehör:

Potatis 800.0 gram 12%

Mjölk 3.0 dl 4%

Smör normalsaltat 50.0 gram 8%

Schalottenlök 1.0 styck 0%

Gröna ärter frysta 300.0 gram 5%

Skogssvamp 0%

Tillagning (1 tim + 2 tim )

  1. Viltsås: Se separat recept.
    Potatis: Skala och koka den mjuk.

  2. Wallenbergare: Skär bort kanterna på formbrödet och kör det i matberedare till brödsmulor. Strö hälften av smulorna på ett smörpapper.

  3. Mal viltfärsen en andra gång i köttkvarn.
    Lägg färsen i en matberedare. Tillsätt äggulor, salta och peppra. Starta mat­beredaren och häll i grädden.

  4. Sätt ugnen på 175ºC.
    Forma portionsbiffar av färsen.
    Lägg dem på smörpappret.
    Strö över resten av brödsmulorna.

  5. Hetta upp smör i stekpanna på medelhög värme och bryn biffarna på båda sidorna.
    Sätt i ugn i cirka 7 minuter.

  6. Ärter: Skala och finhacka schalottenlök.
    Fräs den i smör tillsammans med ärterna i en panna på medelvärme (3-5 min).
    Smaka av med salt och vitpeppar.

  7. Svamp: Stek svampen torr i panna utan fett ett par minuter. Tillsätt matfett och stek några minuter tills svampen fått färg.

  8. Potatis: Värm upp mjölk till potatismoset.
    Pressa potatisen genom potatispress.
    Tillsätt mjölken och en klick smör.
    Smaka av med salt och peppar.

Kockens kommentar

Originalreceptet innefattar en avancerad viltsås vilket ger tilläggstid ca 2 tim.

Receptet från Svenska Insitutet.
Fotograf: Pål Allan.

ALTERNATIV

Avancerad viltsås

Viltsås

Enkel gräddsås

Wallenbergare

Fler recept inom Rätter med svamp

Liknande recept som Viltwallenbergare