Svampburgare med pressad potatis

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Svampburgare med pressad potatis

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Blandsvamp

300.0 

gram

Gul lök

1.0 

st stor

Blandfärs

400.0 

gram

Äggula

2.0 

styck

Vatten

1.0 

dl

Kantarellfond konc. }

1.0 

msk

Ströbröd

4.0 

msk

Salt

1.5 

tsk

Vitpeppar nymald

1.0 

krm

Matfett (smör)

 

 

 

Tillbehör:

 

Potatis

800.0 

gram

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 97

Kcal / portion: 424

GBR (GI) / port: 7

Recept: 1698 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 4%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 438 gram)

Ingredienser

Visa:

Blandsvamp 300.0 gram 5%

Gul lök 1.0 st stor 4%

Blandfärs 400.0 gram 45%

Äggula 2.0 styck 6%

Vatten 1.0 dl 0%

Kantarellfond konc. } 1.0 msk 0%

Ströbröd 4.0 msk 8%

Salt 1.5 tsk 0%

Vitpeppar nymald 1.0 krm 0%

Matfett (smör) 0%

 

Tillbehör:

Potatis 800.0 gram 32%

Tillagning (35 min )

  1. Rensa svamp, men skölj den inte.
    Skala och skiva lök. Sätt ugn på 180ºC.

  2. Stek svamp och lök duxelles, dvs utan matfett i panna på medelhög värme tills all vätska försvunnit och den nästan är bränd. Ta av från plattan och låt kallna.

  3. Skala och koka potatis i 10-15 min.
    Pressa potatisen och tillsätt salt och en klick smör.

  4. Blanda hälften av vattnet med ströbröd.
    Låt svälla en stund. Tillsätt färs, äggula, salt, peppar och ytterligare vatten+fond, samt duxelles (löksvampen). Blanda väl. Forma portionsbiffar.

  5. Vänd biffarna i ströbröd och stek i matfett på medelhög värme ca 2 min på var sida till fin yta. Lägg dem i en smord ugnssäker form och sätt i ugn ca 10 minuter.

Kockens kommentar

Svampar har mycket varierande smak och konsistens. Starkt smakande svampar bör inte blandas med varandra, men kan med fördel blandas med milda sorter.

PASSAR TILL

Grönsallad helt enkelt

Enkel tomatsallad

Fler recept inom Svamprecept

Liknande recept som Svampburgare med pressad potatis