Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 97

Kcal / portion: 424

GBR (GI) / port: 7
Recept: 1698 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 4%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Blandsvamp 300.0 gram 5%
Gul lök 1.0 st stor 4%
Blandfärs 400.0 gram 45%
Äggula 2.0 styck 6%
Vatten 1.0 dl 0%
Kantarellfond konc. } 1.0 msk 0%
Ströbröd 4.0 msk 8%
Salt 1.5 tsk 0%
Vitpeppar nymald 1.0 krm 0%
Tillbehör:
Potatis 800.0 gram 32%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (35 min )
- Rensa svamp, men skölj den inte.
Skala och skiva lök. Sätt ugn på 180ºC. - Stek svamp och lök duxelles, dvs utan matfett i panna på medelhög värme tills all vätska försvunnit och den nästan är bränd. Ta av från plattan och låt kallna.
- Skala och koka potatis i 10-15 min.
Pressa potatisen och tillsätt salt och en klick smör. - Blanda hälften av vattnet med ströbröd.
Låt svälla en stund. Tillsätt färs, äggula, salt, peppar och ytterligare vatten+fond, samt duxelles (löksvampen). Blanda väl. Forma portionsbiffar. - Vänd biffarna i ströbröd och stek i matfett på medelhög värme ca 2 min på var sida till fin yta. Lägg dem i en smord ugnssäker form och sätt i ugn ca 10 minuter.
Kockens kommentar
Svampar har mycket varierande smak och konsistens. Starkt smakande svampar bör inte blandas med varandra, men kan med fördel blandas med milda sorter.
PASSAR TILL
Fler recept inom Svamprecept
Liknande recept som Svampburgare med pressad potatis
-
Ädelfyllda champinjonhattar (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Stekt svamp - grundrecept
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Svamptimbal
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillade grönsaker, grillad svamp
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ädelfyllda champinjonhattar (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Svamp i folie med citron och vitlökssmör
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Champinjonomelett med tomatsallad
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Maximillian
-
Kantarellgryta med färsk spenat
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Butterfield´s Mushroom Bisque (champinjonsoppa)
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Svampomelett
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan