Pasta boscaiola - pastasnäckor med svamp

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Pasta boscaiola - pastasnäckor med svamp

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Snäckpasta torr

400.0 

gram

el. annan pasta

 

 

Svamp

300.0 

gram

Tomater hela burk

500.0 

gram

Gul lök

1.0 

styck

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

Persilja finhackad

2.0 

msk

Olivolja

 

 

Salt och peppar

 

 

Parmesan nyriven

4.0 

msk

Grädde?

1.0 

dl

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 146

Kcal / portion: 534

GBR (GI) / port: 9

Recept: 2135 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 4%

Kolhydrater: 22%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 367 gram)

Ingredienser

Visa:

Snäckpasta torr 400.0 gram 67%

el. annan pasta 0%

Svamp 300.0 gram 4%

Tomater hela burk 500.0 gram 4%

Gul lök 1.0 styck 2%

Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%

Persilja finhackad 2.0 msk 0%

Olivolja 0%

Salt och peppar 0%

Parmesan nyriven 4.0 msk 5%

Grädde? 1.0 dl 17%

Tillagning (25 min )

  1. Skiva svampen, grovhacka lök och finhacka vitlök. Skär burktomaten i mindre bitar och finhacka persiljan.

  2. Hetta upp olja i kastrull på medelhög värme. Bryn lök och vitlök mjuk i ca 3 min. Tillsätt tomater med spad och svamp.
    Låt koka upp. Sänk till medellåg värme och låt sjuda ca 15 minuter under lock.

  3. Koka under tiden pastan på medelvärme i lättsaltat vatten tills den är al dente.
    Låt rinna av i durkslag.
    Häll tillbaka i kastrull och håll den varm.

  4. Lägg upp pastan på fat och skeda över såsen. Riv över färsk parmesanost, klipp över persiljan och tillsätt grädde om så önskas. Servera.

Kockens kommentar

Boscaiola = skogvaktare, dvs pasta på skogvaktarens vis.

Fler recept inom Rätter med svamp

Liknande recept som Pasta boscaiola - pastasnäckor med svamp