Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 146

Kcal / portion: 534

GBR (GI) / port: 9
Recept: 2135 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 4%
Kolhydrater: 22%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Snäckpasta torr 400.0 gram 67%
Svamp 300.0 gram 4%
Tomater hela burk 500.0 gram 4%
Gul lök 1.0 styck 2%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%
Persilja finhackad 2.0 msk 0%
Olivolja 0%
Parmesan nyriven 4.0 msk 5%
Grädde? 1.0 dl 17%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (25 min )
- Skiva svampen, grovhacka lök och finhacka vitlök. Skär burktomaten i mindre bitar och finhacka persiljan.
- Hetta upp olja i kastrull på medelhög värme. Bryn lök och vitlök mjuk i ca 3 min. Tillsätt tomater med spad och svamp.
Låt koka upp. Sänk till medellåg värme och låt sjuda ca 15 minuter under lock. - Koka under tiden pastan på medelvärme i lättsaltat vatten tills den är al dente.
Låt rinna av i durkslag.
Häll tillbaka i kastrull och håll den varm. - Lägg upp pastan på fat och skeda över såsen. Riv över färsk parmesanost, klipp över persiljan och tillsätt grädde om så önskas. Servera.
Kockens kommentar
Boscaiola = skogvaktare, dvs pasta på skogvaktarens vis.
Fler recept inom Rätter med svamp
Liknande recept som Pasta boscaiola - pastasnäckor med svamp
-
Stekt abborre helt enkelt
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Boeuf bourguignon - burgundisk köttgryta
Tid: 2 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Marinerad lammfilé Pernod Ricard
Tid: 20 min (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Älgcarpaccio med kantareller (förrätt)
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Färsfylld potabellasvamp
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Beatrice, Kockskolan
-
Kantarellrisotto med lufttorkad skinka
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Vegetariskt grillspett med chévredip
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Kycklingleversauté ¤
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Oxfilécarpaccio med syltade kantareller och prästost
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Pilgrimsrosett (förrätt)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan