Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 90

Kcal / portion: 478

GBR (GI) / port: 6
Recept: 1914 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 2%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Oxfilé skiva 2-3 cm 4.0 skivor 65%
Tillbehör:
Potatis 0.8 kilo 28%
Svamp 250.0 gram 4%
Sockerärter 200.0 gram 4%
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (50 min )
- Förbered: Putsa köttet fritt från hinnor.
Skala och tärna potatisen. Lägg i vatten.
Låt rinna av ordentligt före tillagning.
Tillaga bearnaise om hemlagad önskas. - Potatis: Hetta upp matfett i panna på medelhög värme. Stek potatisen knaprigt gyllenbrun. Rör om. Stek ev. i omgångar.
- Sås: Värm bearnaise på svag värme.
- Kött: Hetta upp matfett på medelhög värme och stek köttet cirka 3 min på var sida, tills det har fått en fin stekyta (längre om genomstekt önskas). Salta och peppra. Låt vila i 5 minuter.
- Bryn svampen i matfett i ca 5 min på medelhög värme, tills den fått lite färg.
Salta och peppra. - Ärter: Lägg i kokande vatten i 1 min.
Kockens kommentar
Bästa oxfilén: För att laga den perfekta oxfilén bl.a. rekommenderat för större sällskap, klicka på receptalternativet "Bästa oxfilé" i högerkolumnen.
ALTERNATIV
Fler recept inom Rätter med svamp
Liknande recept som Oxfilé med bearnaise och stekt svamp
-
Stekt abborre helt enkelt
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Boeuf bourguignon - burgundisk köttgryta
Tid: 2 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Marinerad lammfilé Pernod Ricard
Tid: 20 min (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Älgcarpaccio med kantareller (förrätt)
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Färsfylld potabellasvamp
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Beatrice, Kockskolan
-
Kantarellrisotto med lufttorkad skinka
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Vegetariskt grillspett med chévredip
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Kycklingleversauté ¤
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Oxfilécarpaccio med syltade kantareller och prästost
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Pilgrimsrosett (förrätt)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan