Oxfilé med bearnaise och stekt svamp

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Oxfilé med bearnaise och stekt svamp

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Oxfilé skiva 2-3 cm

4.0 

skivor

Matfett (smör)

 

 

Salt och peppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Potatis

0.8 

kilo

Svamp

250.0 

gram

Sockerärter

200.0 

gram

Béarnaisesås hemlagad

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Château de Valois

Kryddigt rött vin
Pris: 239 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 90

Kcal / portion: 478

GBR (GI) / port: 6

Recept: 1914 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 2%

Kolhydrater: 6%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 529 gram)

Ingredienser

Visa:

Oxfilé skiva 2-3 cm 4.0 skivor 65%

Matfett (smör) 0%

Salt och peppar 0%

 

Tillbehör:

Potatis 0.8 kilo 28%

Svamp 250.0 gram 4%

Sockerärter 200.0 gram 4%

Béarnaisesås hemlagad 0%

Tillagning (50 min )

  1. Förbered: Putsa köttet fritt från hinnor.
    Skala och tärna potatisen. Lägg i vatten.
    Låt rinna av ordentligt före tillagning.
    Tillaga bearnaise om hemlagad önskas.

  2. Potatis: Hetta upp matfett i panna på medelhög värme. Stek potatisen knaprigt gyllenbrun. Rör om. Stek ev. i omgångar.

  3. Sås: Värm bearnaise på svag värme.

  4. Kött: Hetta upp matfett på medelhög värme och stek köttet cirka 3 min på var sida, tills det har fått en fin stekyta (längre om genomstekt önskas). Salta och peppra. Låt vila i 5 minuter.

  5. Bryn svampen i matfett i ca 5 min på medelhög värme, tills den fått lite färg.
    Salta och peppra.

  6. Ärter: Lägg i kokande vatten i 1 min.

Kockens kommentar

Bästa oxfilén: För att laga den perfekta oxfilén bl.a. rekommenderat för större sällskap, klicka på receptalternativet "Bästa oxfilé" i högerkolumnen.

ALTERNATIV

Hemmagjord béarnaise

Alt: Bästa oxfilé

Alt: Bästa oxfilé

Fler recept inom Rätter med svamp

Liknande recept som Oxfilé med bearnaise och stekt svamp