Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 154

Kcal / portion: 672

GBR (GI) / port: 0
Recept: 2689 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 3%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Pajdeg osötad 1.0 sats 57%
Kycklingfilé utan skinn 400.0 gram 16%
Gul lök 2.0 styck 4%
Bacon 100.0 gram 13%
Svamp 150.0 gram 2%
Kycklingfond konc. 1.0 msk 2%
Crème fraiche mini } 2.0 dl 6%
Tillbehör:
Blandsallat 200.0 gram 1%
Paprika färsk 0.5 styck 0%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (50 min + 1 tim )
- Förbered pajdeg. Se recept via länk i högerkolumnen.
- Sätt ugnen på 200ºC. Kläd en form med deg. Förgrädda pajen i ugnen 10-15 min.
- Skär kycklingfiléerna i små tärningar. Skala och hacka lök. Skär svamp och bacon i bitar.
- Fräs löken i lite smör på medellåg värme i cirka 5 minuter utan att bränna. Lägg över i en bunke.
- Höj värmen och stek kycklingen ett par minuter. Rör om. Lägg över i bunken.
- Stek bacon och svamp på medelhög värme tills det tagit färg. Lägg i bunken.
- Tillsätt crème fraiche i bunken, rör om. Smaksätt med salt, peppar och lite fond. Fyll pajformen med fyllningen.
- Sänk ugnsvärmen till 175°C och sätt in pajen tills allt är varmt i cirka 30 minuter.
- Tag ut och garnera med paprika och färsk timjan.
Kockens kommentar
Portvinet kan utelämnas om så önskas. Vinet ger dock extra smak.
Fler recept inom Rätter med svamp
Liknande recept som Kycklingpaj med svamp
-
Stekt abborre helt enkelt
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Boeuf bourguignon - burgundisk köttgryta
Tid: 2 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Marinerad lammfilé Pernod Ricard
Tid: 20 min (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Älgcarpaccio med kantareller (förrätt)
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Färsfylld potabellasvamp
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Beatrice, Kockskolan
-
Kantarellrisotto med lufttorkad skinka
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Vegetariskt grillspett med chévredip
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Kycklingleversauté ¤
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Oxfilécarpaccio med syltade kantareller och prästost
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Pilgrimsrosett (förrätt)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan