Krämig viltfågelsoppa

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Krämig viltfågelsoppa

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Vildfågelkött (rester)

300.0 

gram

Gul lök

1.0 

styck

Purjolök

1.0 

styck

Stjälkselleri

1.0 

stjälk

Svamp färsk

100.0 

gram

Vispgrädde

1.0 

dl

Äggula

2.0 

styck

Vatten

1.0 

liter

Kycklingfond konc.

4.0 

msk

el. buljongtärning

 

 

Matfett till stekning

 

 

Salt och peppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Bröd t.ex. baguette

 

 

Ost t.ex. mögelost

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 76

Kcal / portion: 377

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1506 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 5%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 494 gram)

Ingredienser

Visa:

Vildfågelkött (rester) 300.0 gram 48%

Gul lök 1.0 styck 3%

Purjolök 1.0 styck 4%

Stjälkselleri 1.0 stjälk 0%

Svamp färsk 100.0 gram 2%

Vispgrädde 1.0 dl 24%

Äggula 2.0 styck 7%

Vatten 1.0 liter 0%

Kycklingfond konc. 4.0 msk 11%

el. buljongtärning 0%

Matfett till stekning 0%

Salt och peppar 0%

 

Tillbehör:

Bröd t.ex. baguette 0%

Ost t.ex. mögelost 0%

Tillagning (45 min )

  1. Finhacka svamp och grönsaker.
    Använd endast den vite delen av purjon i soppan. Skiva el. hacka den gröna delen för garnering.

  2. Fräs lök och svamp i kastrull på medelhög värme i ca 4 minuter. Tillsätt purjolök och selleri och fräs ytterligare ett par minuter.

  3. Tillsätt vatten+fond. Sjud ca 20 minuter på lägsta värme. Strimla under tiden fågelköttet. Mixa soppan (med mixerstav el. i matberedare).
    Smaka av med salt och peppar.

  4. Tillsätt ägggulor och grädde före servering. Värm upp soppan och låt den sjuda på lägstavärme i några minuter.
    Häll upp och lägg i köttbitar.
    Garnera med purjolök.

Kockens kommentar

Tillagning av fågel inte medräknad.
Receptet avser soppa på fågelrester.

Fler recept inom Rätter med svamp

Liknande recept som Krämig viltfågelsoppa