Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 76

Kcal / portion: 377

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1506 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 5%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Vildfågelkött (rester) 300.0 gram 48%
Gul lök 1.0 styck 3%
Purjolök 1.0 styck 4%
Stjälkselleri 1.0 stjälk 0%
Svamp färsk 100.0 gram 2%
Vispgrädde 1.0 dl 24%
Äggula 2.0 styck 7%
Vatten 1.0 liter 0%
Kycklingfond konc. 4.0 msk 11%
Tillbehör:
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (45 min )
- Finhacka svamp och grönsaker.
Använd endast den vite delen av purjon i soppan. Skiva el. hacka den gröna delen för garnering. - Fräs lök och svamp i kastrull på medelhög värme i ca 4 minuter. Tillsätt purjolök och selleri och fräs ytterligare ett par minuter.
- Tillsätt vatten+fond. Sjud ca 20 minuter på lägsta värme. Strimla under tiden fågelköttet. Mixa soppan (med mixerstav el. i matberedare).
Smaka av med salt och peppar. - Tillsätt ägggulor och grädde före servering. Värm upp soppan och låt den sjuda på lägstavärme i några minuter.
Häll upp och lägg i köttbitar.
Garnera med purjolök.
Kockens kommentar
Tillagning av fågel inte medräknad.
Receptet avser soppa på fågelrester.
Fler recept inom Rätter med svamp
Liknande recept som Krämig viltfågelsoppa
-
Stekt abborre helt enkelt
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Boeuf bourguignon - burgundisk köttgryta
Tid: 2 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Marinerad lammfilé Pernod Ricard
Tid: 20 min (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Älgcarpaccio med kantareller (förrätt)
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Färsfylld potabellasvamp
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Beatrice, Kockskolan
-
Kantarellrisotto med lufttorkad skinka
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Vegetariskt grillspett med chévredip
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Kycklingleversauté ¤
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Oxfilécarpaccio med syltade kantareller och prästost
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Pilgrimsrosett (förrätt)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan