Plommonspäckad fläskkarré med rotfruktsgratäng

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Plommonspäckad fläskkarré med rotfruktsgratäng

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Fläskkarré benfri

800.0 

gram

Katrinplommon

150.0 

gram

Rosmarin torkad

1.0 

tsk

Salt och peppar

 

 

Matfett till stekning

 

 

 

Sås:

 

Kalvfond koncentrerad

2.0 

msk

Vatten

1.0 

dl

Matlagningsgrädde

2.0 

dl

Sojasås

1.0 

stänk

 

Gratäng:

 

Morot

3.0 

styck

Palsternacka

2.0 

styck

Potatis mjölig sort

5.0 

styck

Purjolök

1.0 

bit

Vispgrädde

3.0 

dl

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 148

Kcal / portion: 942

GBR (GI) / port: 3

Recept: 3767 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 9%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 634 gram)

Ingredienser

Visa:

Fläskkarré benfri 800.0 gram 35%

Katrinplommon 150.0 gram 10%

Rosmarin torkad 1.0 tsk 0%

Salt och peppar 0%

Matfett till stekning 0%

 

Sås:

Kalvfond koncentrerad 2.0 msk 1%

Vatten 1.0 dl 0%

Matlagningsgrädde 2.0 dl 8%

Sojasås 1.0 stänk 0%

 

Gratäng:

Morot 3.0 styck 3%

Palsternacka 2.0 styck 4%

Potatis mjölig sort 5.0 styck 9%

Purjolök 1.0 bit 0%

Vispgrädde 3.0 dl 29%

Kock: Sofia

Uppdragsgivare: Kunskapskokboken

Tillagning (1 tim )

  1. Gratäng: Sätt ugnen på 200°C.
    Skala och skiva rotfrukter och purjolök. Varva skivorna i en smord gratängform. Salta, peppra och häll på grädde.
    Ställ in i ugn i ca 40 minuter till fin färg.

  2. Förbered: Gnid in karrén med rosmarin, salt och peppar. Skär en djup skåra längs ryggbenet och stoppa in katrinplommon. Bind ihop med hushållssnöre.

  3. Stek köttet hastigt i panna på hög värme tills det får fin färg runt om. Lägg köttet i ugnsform, och efterstek i cirka 20 minuter till inner­temperatur 80°C. Låt vila 10 min.

  4. Sås: Vispa ur pannan med lite vatten.
    Häll i grädde, fond och soja. Låt småkoka i några minuter. Salta och peppra.

Fler recept inom Kötträtter

Liknande recept som Plommonspäckad fläskkarré med rotfruktsgratäng