Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 227

Kcal / portion: 589

GBR (GI) / port: 22
Recept: 2358 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 14%
Fett: 3%
Kolhydrater: 34%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Fläskfilé 500.0 gram 22%
Tapenade:
Oliver gröna avrunna 10.0 styck 2%
Oliver svarta avrunna 10.0 styck 2%
Chilifrukt färsk 1.0 styck 0%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%
Tillbehör:
Råris 6.0 dl 74%
Salt 0%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (25 min )
- Tapenade: Skala och finhacka vitlök.
Ansa och finhacka chili. Finhacka oliver.
Lägg i en skål, strö över salt och peppar. Låt marinera i kylskåp i ca 10 min. - Ris: Koka enligt anvisning på förpackning.
- Kött: Skär filén i centimetertjocka skivor och banka ut dem till dubbel storlek.
Hetta upp matfett i en stekpanna och stek köttet på medelhög värme i 2 min på var sida. Salta och peppra. - Lägg upp köttet på ett fat och lägg lite olivtapenade på varje köttskiva.
Fler recept inom Kötträtter
Liknande recept som Bankad fläskfilé med olivtapenade
-
Rensouvas med torkade fikon och balsamsirap
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Ugnstekt falukorv med äppelskivor och potatismos
Tid: 50 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Flygande fläskfilé
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Panngrillad kassler
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pytt i panna
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Spare ribs -tunna revbensspjäll
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Fläskfilé Oscar
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Falukorvsgryta
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Entrecôtestek primo
Tid: 3 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Fläskschnitzel med äppelsås
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan