Bankad fläskfilé med olivtapenade

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Bankad fläskfilé med olivtapenade

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Fläskfilé

500.0 

gram

Salt och peppar

 

 

Matfett till stekning

 

 

 

Tapenade:

 

Oliver gröna avrunna

10.0 

styck

Oliver svarta avrunna

10.0 

styck

Chilifrukt färsk

1.0 

styck

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

 

Tillbehör:

 

Råris

6.0 

dl

Salt

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Campolieti Ripasso

Kryddigt rött vin
Pris: 95 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 227

Kcal / portion: 589

GBR (GI) / port: 22

Recept: 2358 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 14%

Fett: 3%

Kolhydrater: 34%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 259 gram)

Ingredienser

Visa:

Fläskfilé 500.0 gram 22%

Salt och peppar 0%

Matfett till stekning 0%

 

Tapenade:

Oliver gröna avrunna 10.0 styck 2%

Oliver svarta avrunna 10.0 styck 2%

Chilifrukt färsk 1.0 styck 0%

Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%

 

Tillbehör:

Råris 6.0 dl 74%

Salt 0%

Tillagning (25 min )

  1. Tapenade: Skala och finhacka vitlök.
    Ansa och finhacka chili. Finhacka oliver.
    Lägg i en skål, strö över salt och peppar. Låt marinera i kylskåp i ca 10 min.

  2. Ris: Koka enligt anvisning på förpackning.

  3. Kött: Skär filén i centimetertjocka skivor och banka ut dem till dubbel storlek.

    Hetta upp matfett i en stekpanna och stek köttet på medelhög värme i 2 min på var sida. Salta och peppra.

  4. Lägg upp köttet på ett fat och lägg lite olivtapenade på varje köttskiva.

Fler recept inom Kötträtter

Liknande recept som Bankad fläskfilé med olivtapenade