Inlindad fläskfilé med svarta bönor och gorgonzola

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Inlindad fläskfilé med svarta bönor och gorgonzola

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Fläskfilé

600.0 

gram

Stekfläsk

300.0 

gram

Salt och peppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Svarta bönor konserv

800.0 

gram

Gorgonzola }

300.0 

gram

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Alto Cabernet Sauvignon

Smakrikt rött vin
Pris: 135 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 180

Kcal / portion: 888

GBR (GI) / port: 6

Recept: 3553 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 14%

Fett: 11%

Kolhydrater: 6%

Fibrer: 3%

(Tillagad portion: 492 gram)

Ingredienser

Visa:

Fläskfilé 600.0 gram 17%

Stekfläsk 300.0 gram 30%

Salt och peppar 0%

 

Tillbehör:

Svarta bönor konserv 800.0 gram 25%

Gorgonzola } 300.0 gram 28%

Tillagning (1 tim )

  1. Förbered: Sätt ugnen på 150°C.
    Skiva sidfläsket tunt (om oskivat).

    Salta lätt och peppra fläskfilén (tänk på att sidfläsket är salt). Linda sidfläsk runt filén
    (lägg den ena över den andra om lott och dra lätt åt skivorna, så att de sitter fast av sig självt runt filén).

  2. Kött: Hetta upp en panna utan matfett.
    Stek filén med fläsket några minuter tills fläsket fått färg runt om.

    Lägg filén i ugnssäker form och sätt in i ugn 30-45 min till innertemperatur 68°C.
    Ta ut och låt köttet vila i 10 minuter.

  3. Bönor: Värm upp bönorna i en kastull.

  4. Servera: Skär upp köttet och servera med bönor och gorgonzola.

Kockens kommentar

Lyxigt kanonenkelt!

PASSAR TILL

Skysås

Fler recept inom Kötträtter

Liknande recept som Inlindad fläskfilé med svarta bönor och gorgonzola