Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 180

Kcal / portion: 888

GBR (GI) / port: 6
Recept: 3553 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 14%
Fett: 11%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Fläskfilé 600.0 gram 17%
Stekfläsk 300.0 gram 30%
Tillbehör:
Svarta bönor konserv 800.0 gram 25%
Gorgonzola } 300.0 gram 28%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim )
- Förbered: Sätt ugnen på 150°C.
Skiva sidfläsket tunt (om oskivat).
Salta lätt och peppra fläskfilén (tänk på att sidfläsket är salt). Linda sidfläsk runt filén
(lägg den ena över den andra om lott och dra lätt åt skivorna, så att de sitter fast av sig självt runt filén). - Kött: Hetta upp en panna utan matfett.
Stek filén med fläsket några minuter tills fläsket fått färg runt om.
Lägg filén i ugnssäker form och sätt in i ugn 30-45 min till innertemperatur 68°C.
Ta ut och låt köttet vila i 10 minuter. - Bönor: Värm upp bönorna i en kastull.
- Servera: Skär upp köttet och servera med bönor och gorgonzola.
Kockens kommentar
Lyxigt kanonenkelt!
PASSAR TILL
Fler recept inom Kötträtter
Liknande recept som Inlindad fläskfilé med svarta bönor och gorgonzola
-
Rensouvas med torkade fikon och balsamsirap
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Ugnstekt falukorv med äppelskivor och potatismos
Tid: 50 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Flygande fläskfilé
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Panngrillad kassler
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pytt i panna
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Spare ribs -tunna revbensspjäll
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Fläskfilé Oscar
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Falukorvsgryta
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Entrecôtestek primo
Tid: 3 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Fläskschnitzel med äppelsås
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan