Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 183

Kcal / portion: 653

GBR (GI) / port: 5
Recept: 2612 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 12%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Lammkorv 8.0 styck 62%
Potatis 12.0 st små 15%
Soltorkade tomater i olja avrunnet 12.0 styck 7%
Basilika 1.0 kruka 0%
Oliver svarta kalamata 40.0 styck 9%
Svartpeppar 0%
Flingsalt 0%
Tillval:
Kock: Karin Ihre
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Potatis: Tvätta/borsta potatisen.
Skär i bitar och koka i lättsaltat vatten. - Sallad: Skär soltorkade tomater i bitar.
Plocka av basilikablad och riv i delar.
Blanda oliver, tomater, basilika och potatis.
Smaka av med salt och peppar, samt med balsamvinäger om så önskas. - Stek lammkorven runtom några minuter.
Kockens kommentar
Smaken på den här rätten är beroende av råvarorna. Oliver kan skifta enormt i smak och konsistens, beroende på sort och producent. Likaså smakar (lamm-)korvar väldigt olika beroende på producent.
Fler recept inom Kötträtter
Liknande recept som Lammkorv med olivpotatissallad
-
Rensouvas med torkade fikon och balsamsirap
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Ugnstekt falukorv med äppelskivor och potatismos
Tid: 50 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Flygande fläskfilé
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Panngrillad kassler
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pytt i panna
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Spare ribs -tunna revbensspjäll
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Fläskfilé Oscar
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Falukorvsgryta
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Entrecôtestek primo
Tid: 3 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Fläskschnitzel med äppelsås
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan