Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 179

Kcal / portion: 750

GBR (GI) / port: 7
Recept: 3001 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 12%
Fett: 11%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Rullsylta 1.0 styck 82%
Lagerblad 1.0 blad 0%
Stjärnanis 1.0 styck 0%
Kryddpeppar hel 5.0 korn 0%
Svartpeppar hel 10.0 korn 0%
Tillbehör:
Potatis 800.0 gram 18%
Salt 0%
Senap svensk 0%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min + 12 tim )
- Koka: Lägg sylta och kryddor i kastrull.
Häll på vatten så att det täcker.
Låt småkoka i 1,5-2 timmar. - Pressa: Ta ur syltan och lägg mellan två
(skär-)brädor. Bind ihop brädorna så hårt som möjligt med snören eller spännremmar. Ställ kallt över natt på ett fat.
Kommentar:Rullsyltan pressas för att driva ut vatten ur syltan. På så sätt får syltan fast konsistens och kan sedan skäras i fina, fasta skivor.
Nästa dag:
Skala och koka potatis i lättsaltat vatten.
Ta bort nätet från syltan och skiva den.
Servera med skivade inlagda rödbetor, senap och potatis.
Kockens kommentar
Färdig sylta äts vanligtvis kall i skivor, gärna tillsammans med rödbetor och kokt potatis. Passar även väl som smörgåspålägg, eller som plockmat på t.ex. julbordet.
PASSAR TILL
Fler recept inom Kötträtter
Liknande recept som Enkel rullsylta med rödbetor och kokt potatis
-
Rensouvas med torkade fikon och balsamsirap
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Ugnstekt falukorv med äppelskivor och potatismos
Tid: 50 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Flygande fläskfilé
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Panngrillad kassler
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pytt i panna
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Spare ribs -tunna revbensspjäll
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Fläskfilé Oscar
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Falukorvsgryta
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Entrecôtestek primo
Tid: 3 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Fläskschnitzel med äppelsås
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan