Enkel rullsylta med rödbetor och kokt potatis

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Enkel rullsylta med rödbetor och kokt potatis

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Rullsylta

1.0 

styck

Lagerblad

1.0 

blad

Stjärnanis

1.0 

styck

Kryddpeppar hel

5.0 

korn

Svartpeppar hel

10.0 

korn

 

Tillbehör:

 

Potatis

800.0 

gram

Salt

 

 

Rödbetor inlagda

 

 

Senap svensk

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Skåne Akvavit

Kryddat brännvin
Pris: 235 kr

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 179

Kcal / portion: 750

GBR (GI) / port: 7

Recept: 3001 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 12%

Fett: 11%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 420 gram)

Ingredienser

Visa:

Rullsylta 1.0 styck 82%

Lagerblad 1.0 blad 0%

Stjärnanis 1.0 styck 0%

Kryddpeppar hel 5.0 korn 0%

Svartpeppar hel 10.0 korn 0%

 

Tillbehör:

Potatis 800.0 gram 18%

Salt 0%

Rödbetor inlagda 0%

Senap svensk 0%

Tillagning (20 min + 12 tim )

  1. Koka: Lägg sylta och kryddor i kastrull.
    Häll på vatten så att det täcker.
    Låt småkoka i 1,5-2 timmar.

  2. Pressa: Ta ur syltan och lägg mellan två
    (skär-)brädor. Bind ihop brädorna så hårt som möjligt med snören eller spänn­remmar. Ställ kallt över natt på ett fat.

    Kommentar:

    Rullsyltan pressas för att driva ut vatten ur syltan. På så sätt får syltan fast konsistens och kan sedan skäras i fina, fasta skivor.

  3. Nästa dag:
    Skala och koka potatis i lättsaltat vatten.

    Ta bort nätet från syltan och skiva den.
    Servera med skivade inlagda rödbetor, senap och potatis.

Kockens kommentar

Färdig sylta äts vanligtvis kall i skivor, gärna tillsammans med rödbetor och kokt potatis. Passar även väl som smörgås­pålägg, eller som plockmat på t.ex. julbordet.

PASSAR TILL

Marinerade rödbetor

Fler recept inom Kötträtter

Liknande recept som Enkel rullsylta med rödbetor och kokt potatis