Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 93

Kcal / portion: 325

GBR (GI) / port: 13
Recept: 1300 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 0%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Kalkonfilé ¤ 600.0 gram 49%
Potatis kokt 0.8 kilo 51%
Tillbehör:
Grönsallad 0%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Förbered: Börja med att koka potatis om detta inte skett. Koka den inte helt färdig, dvs den skall vara ganska fast. Beräkna 20 min i extra tillagningstid.
- Skär kalkonköttet i skivor.
Finhacka persilja.
Ansa, förbered sallad. - Kalkon: Hetta upp matfett i panna på medelhög värme. Lättstek köttet ett par minuter. Vänd köttet ett par gånger.
Lägg åt sidan. - Potatis: Klyfta potatisen. Höj värmen något och stek potatisen knaprigt brun.
- Lägg tillbaka kalkonen och blanda.
Smaka av med salt och peppar.
Strö över persilja.
Kockens kommentar
Överstekt kalkonkött blir torrt. Rätt stekt går det knappt att skilja från kalvfilé. Liksom alla "pytter" är detta en utmärkt resträtt, dvs ett sätt att använda rester på.
Fler recept inom Fågelrätter
Liknande recept som Kalkonpytt
-
Sötsur dillkyckling
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kyckling med rabarber- och stjärnaniskompott
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Chicken in lime med sellerimos
Tid: 25 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Chicken-chorizo pyttipanna
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kycklingdelar i panna
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kycklingfilé med fullkornscouscous och västerbottenost
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Karin Ihre
-
Chorizo- och chèvrekyckling
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kycklingfilé i baconpaket
Tid: 20 min (+ 15 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Parmafylld kyckling med ägg och sparris
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Aprikosmarinerad kyckling med couscous
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan