Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kalkonfilé ¤

600.0 

gram

Potatis kokt

0.8 

kilo

Matfett till stekning

 

 

Salt och vitpeppar

 

 

Persilja till garnering

 

 

 

Tillbehör:

 

Grönsallad

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Ravenswood Lodi Zinfandel

Mjukt rött vin
Pris: 219 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 93

Kcal / portion: 325

GBR (GI) / port: 13

Recept: 1300 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 0%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 350 gram)

Ingredienser

Visa:

Kalkonfilé ¤ 600.0 gram 49%

Potatis kokt 0.8 kilo 51%

Matfett till stekning 0%

Salt och vitpeppar 0%

Persilja till garnering 0%

 

Tillbehör:

Grönsallad 0%

Tillagning (30 min )

  1. Förbered: Börja med att koka potatis om detta inte skett. Koka den inte helt färdig, dvs den skall vara ganska fast. Beräkna 20 min i extra tillagningstid.

  2. Skär kalkonköttet i skivor.
    Finhacka persilja.
    Ansa, förbered sallad.

  3. Kalkon: Hetta upp matfett i panna på medelhög värme. Lättstek köttet ett par minuter. Vänd köttet ett par gånger.
    Lägg åt sidan.

  4. Potatis: Klyfta potatisen. Höj värmen något och stek potatisen knaprigt brun.

  5. Lägg tillbaka kalkonen och blanda.
    Smaka av med salt och peppar.
    Strö över persilja.

Kockens kommentar

Överstekt kalkonkött blir torrt. Rätt stekt går det knappt att skilja från kalvfilé. Liksom alla "pytter" är detta en utmärkt resträtt, dvs ett sätt att använda rester på.

Fler recept inom Fågelrätter

Liknande recept som Kalkonpytt