Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 96

Kcal / portion: 394

GBR (GI) / port: 8
Recept: 1574 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 2%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Kalkonbröst 500.0 gram 34%
Kycklingfärs 200.0 gram 15%
Sojasås japansk 1.0 msk 1%
Persilja finhackad 2.0 msk 0%
Timjan finhackad 2.0 msk 0%
Potatismjöl 1.0 msk 3%
Äggula 2.0 styck 6%
Tillbehör:
Potatis 0.8 kilo 34%
Mjölk 2.0 dl 8%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim 5 min )
- Förbered: Sätt ugnen på 180°C.
Skär ett snitt i kalkonbröstet, öppna upp och skär ytterligare snitt tills det blir en flat schnitzel. Banka ut bröstet. - Rulle: Hacka persilja och timjan.
Blanda med kycklingfärs, soja, potatismjöl och äggulor. Lägg blandningen i mitten av kalkonschnitzeln och vik in änderna.
Rulla ihop köttet till en rulle och bind ihop den med hushållssnöre. Salta och peppra. - Steka: Hetta upp matfett i stekpanna och stek kalkonen på medelhög värme tills den fått fin gyllenbrun färg runt om.
Lägg över i ugnsfast form och efterstek mitt i ugnen i cirka 25 minuter.
Ta ut köttet och låt det vila i 10 minuter. - Potatismos: Skala och halvera potatisen. Koka den mjuk. Mosa med potatisstöt och tillsätt mjölk, lite smör, salt och peppar.
PASSAR TILL
Fler recept inom Fågelrätter
Liknande recept som Kalkonrulle med kycklingfärs
-
Sötsur dillkyckling
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kyckling med rabarber- och stjärnaniskompott
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Chicken in lime med sellerimos
Tid: 25 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Chicken-chorizo pyttipanna
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kycklingdelar i panna
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kycklingfilé med fullkornscouscous och västerbottenost
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Karin Ihre
-
Chorizo- och chèvrekyckling
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kycklingfilé i baconpaket
Tid: 20 min (+ 15 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Parmafylld kyckling med ägg och sparris
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Aprikosmarinerad kyckling med couscous
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan