Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 260

Kcal / portion: 688

GBR (GI) / port: 0
Recept: 2751 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 15%
Fett: 22%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Havskräftor råa 12.0 styck 21%
Smör normalsaltat 250.0 gram 66%
Persilja finhackad 1.0 dl 0%
Vitlök torkad 4.0 klyftor 1%
Gul lök 1.0 styck 2%
Jalapeno grön inlagd 1.0 styck 0%
Peppar 0%
Parmesan nyriven 1.5 dl 9%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Lägg kräftorna att tina om har varit frysta.
- Värm ugnen till 275 grader.
Dela kräftorna på längden och lägg dem i en ugnsfast form. - Hacka lök, persilja och jalapeno lägg sedan allt i en upphettad kastrull tillsammans med smöret. Fräs på medelhög värme i
ca 1 min. Häll smöret över kräftorna och strö över parmesanost och gratinera i ugnen ca 5 min. - Dra några varv med pepparkvarnen över kräftorna och servera.
Fler recept inom Kräftalternativ
Liknande recept som Gratinerade havskräftor
-
Räkor helt enkelt
Tid: 5 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Krispiga kräftbollar med västerbotten
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kräftfylld abborre på knäckebröd
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Hemkokt krabba
Tid: 30 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Gratinerade havskräftor
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Rimmad lax med dillstuvad potatis
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Toast Skagen
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Lax ceviche (förrätt)
Tid: 10 min (+ 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan