Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Krabba levande el. rå

4.0 

styck

Vatten till kokning

3.0 

liter

Salt till kokning

100.0 

gram

Dillfrön

2.0 

msk

Vitpeppar hel

10.0 

korn

Timjan färsk

1.0 

kvist

 

Tillbehör:

 

Vitt formbröd

 

 

Hårdost

 

 

Hovmästarsås färdig

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Boddingtons

Ljus medium ale
Pris: 18 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 15

Kcal / portion: 144

GBR (GI) / port: 0

Recept: 578 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 0%

Kolhydrater: 0%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 936 gram)

Ingredienser

Visa:

Krabba levande el. rå 4.0 styck 90%

Vatten till kokning 3.0 liter 0%

Salt till kokning 100.0 gram 0%

Dillfrön 2.0 msk 10%

Vitpeppar hel 10.0 korn 1%

Timjan färsk 1.0 kvist 0%

 

Tillbehör:

Vitt formbröd 0%

Hårdost 0%

Hovmästarsås färdig 0%

Tillagning (30 min + 24 tim )

  1. Koka upp lag, dvs vatten och kryddor i en stor kastrull. Låt koka i 10 minuter.
  2. Lägg i krabborna och låt koka i 20 minuter.
    Fyll ev. på med vatten så att det täcker krabborna.
  3. Ta av kastrullen och låt krabborna svalna i lagen. Ställ kastrullen i kylskåp 24 timmar.
  4. Ta ur krabborna och servera dem med rostat bröd, ost och hovmästarsås till.

Passar till

Hemlagad hovmästarsås

Fler recept inom Kräftalternativ

Liknande recept som Hemkokt krabba