Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤
Hemkokt krabba
Kalori- och GI:
Kcal / 100 gram: 15
Kcal / portion: 144
GBR (GI) / port: 0
Recept: 578 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 0%
Kolhydrater: 0%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Krabba levande el. rå 4.0 styck 90%
Vatten till kokning 3.0 liter 0%
Salt till kokning 100.0 gram 0%
Dillfrön 2.0 msk 10%
Vitpeppar hel 10.0 korn 1%
Timjan färsk 1.0 kvist 0%
Tillbehör:
Hårdost 0%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min + 24 tim )
- Koka upp lag, dvs vatten och kryddor i en stor kastrull. Låt koka i 10 minuter.
- Lägg i krabborna och låt koka i 20 minuter.
Fyll ev. på med vatten så att det täcker krabborna. - Ta av kastrullen och låt krabborna svalna i lagen. Ställ kastrullen i kylskåp 24 timmar.
- Ta ur krabborna och servera dem med rostat bröd, ost och hovmästarsås till.
Passar till
Fler recept inom Kräftalternativ
Liknande recept som Hemkokt krabba
-
Räkor helt enkelt
Tid: 5 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Krispiga kräftbollar med västerbotten
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kräftfylld abborre på knäckebröd
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Hemkokt krabba
Tid: 30 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Gratinerade havskräftor
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Rimmad lax med dillstuvad potatis
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Toast Skagen
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Lax ceviche (förrätt)
Tid: 10 min (+ 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan