Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 107

Kcal / portion: 134

GBR (GI) / port: 0
Recept: 535 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 24%
Fett: 1%
Kolhydrater: 0%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Räkor med skal 1.0 kilo 100%
Tillbehör:
Hårt bröd 0%
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (5 min )
- Börja med såserna om de skall vara hemlagade. Hovmästarsås och aioli tar cirka 10 min vardera att tillreda.
- Lägg upp räkorna på ett fat och låt gästerna skala själva.
- Rosta formbröd och servera räkorna med någon god sås/dressing och ost till.
Kockens kommentar
Lägg gärna upp räkorna snyggt som på bilden. Ta i så fall fram en rund skål och lägg ner räkorna snyggt utefter kanten och fyll sedan upp hela skålen. Lägg därefter ett serveringsfat ovanpå skålen och vänd skål och fat upp och ner. Ta bort skålen.
PASSAR TILL
Fler recept inom Kräftalternativ
Liknande recept som Räkor helt enkelt
-
Räkor helt enkelt
Tid: 5 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Krispiga kräftbollar med västerbotten
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kräftfylld abborre på knäckebröd
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Hemkokt krabba
Tid: 30 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Gratinerade havskräftor
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Rimmad lax med dillstuvad potatis
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Toast Skagen
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Lax ceviche (förrätt)
Tid: 10 min (+ 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan