Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 132

Kcal / portion: 201

GBR (GI) / port: 1
Recept: 804 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 13%
Fett: 5%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Laxfilé färsk 150.0 gram 34%
Lax varmrökt 150.0 gram 32%
Majskorn kokt konserv 3.0 msk 4%
Röda bönor konserv 0.5 burk 27%
Persilja 2.0 kvistar 0%
Lime färskpressad 2.0 styck 3%
Tillbehör:
Persilja till garnering 2.0 kvistar 0%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min + 30 min )
- Rensa och filéa fisken om så behövs.
Skär fisken i tärningar.
Lägg den färska laxen i en skål. - Rulla limen med handen för att den skall bli mjuk, då ger den ifrån sig mer saft.
Pressa limen och häll över den färska laxen. Rör om med sked så att all fisk "limas". Sätt kallt i 30 minuter. - Tag fisken ur marinaden och blanda med övriga ingredienser. Smaka av med chili. Garnera med finhackad persilja.
Servera med ett gott bröd till.
Fler recept inom Kräftalternativ
Liknande recept som Lax ceviche (förrätt)
-
Räkor helt enkelt
Tid: 5 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Krispiga kräftbollar med västerbotten
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kräftfylld abborre på knäckebröd
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Hemkokt krabba
Tid: 30 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Gratinerade havskräftor
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Rimmad lax med dillstuvad potatis
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Toast Skagen
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Lax ceviche (förrätt)
Tid: 10 min (+ 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan