Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 163

Kcal / portion: 682

GBR (GI) / port: 0
Recept: 2727 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 14%
Fett: 11%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Kräftstjärtar kokta 500.0 gram 13%
Västerbotten hårdost 300.0 gram 42%
Dill 1.0 knippe 1%
Citron juice+fruktkött 2.0 styck 3%
Sambal oelekpasta } 2.0 tsk 0%
Ströbröd 1.0 dl 8%
Smör till stekning 2.0 msk 7%
Olivolja till stekning 4.0 msk 17%
Sallatsblad 24.0 st små 1%
Till uppläggning:
Kräftstjärtar kokta 400.0 gram 10%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (45 min )
- Riv det gula skalet av citronen. Grovriv västerbottenosten. Repa av dillbladen från skaften.
- Lägg kräftstjärtar, citronskal, västerbotten, dill, och sambal i en matberedare. Mixa hastigt.
- Häll ut ströbröd på en tallrik. Forma smeten till små bollar. Rulla dem i ströbrödet.
- Hetta upp en stekpanna med smör och olja. Sänk till medelvärme. Stek bollarna tills gyllenbruna runt om. Dra åt sidan och låt svalna.
- Lägg upp sallatsblad i en ring. Lägg på de extra kräftstjärtarna.
Fler recept inom Kräftalternativ
Liknande recept som Krispiga kräftbollar med västerbotten
-
Räkor helt enkelt
Tid: 5 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Krispiga kräftbollar med västerbotten
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kräftfylld abborre på knäckebröd
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Hemkokt krabba
Tid: 30 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Gratinerade havskräftor
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Rimmad lax med dillstuvad potatis
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Toast Skagen
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Lax ceviche (förrätt)
Tid: 10 min (+ 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan