Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 197

Kcal / portion: 459

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1834 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 18%
Fett: 12%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Räkor skalade 600.0 gram 35%
Majonnäs äkta 0.5 dl 19%
Creme fraiche 0.5 dl 9%
Dill 1.0 knippe 1%
Citron juice+fruktkött 0.5 styck 1%
Löjrom saltad 4.0 msk 4%
Formfranska 4.0 skivor 11%
Smör normalsaltat 4.0 msk 21%
Ger 1 smörgås/portion
Kock: Sofia
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (25 min )
- Skala räkorna och hacka dillen.
- Hetta upp smöret i en stekpanna och stek brödsskivorna på medelhög värme tills de blir gyllenbruna. Eller rosta dem i brödrost.
Låt dem svalna på tallrikar. - Blanda räkor, dill, majonnäs och créme fraiche i en skål. Pressa över lite citronsaft.
- Skeda upp skagenröran på brödsskivorna och dekorera med en klick rom, citronskiva och en dillkvist.
PASSAR TILL
Fler recept inom Kräftalternativ
Liknande recept som Toast Skagen
-
Räkor helt enkelt
Tid: 5 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Krispiga kräftbollar med västerbotten
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kräftfylld abborre på knäckebröd
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Hemkokt krabba
Tid: 30 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Gratinerade havskräftor
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Rimmad lax med dillstuvad potatis
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Toast Skagen
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Lax ceviche (förrätt)
Tid: 10 min (+ 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan