Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 105

Kcal / portion: 466

GBR (GI) / port: 7
Recept: 1863 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 4%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Lax rimmad lättrökt 600.0 gram 48%
Stuvad potatis:
Potatis 0.8 kilo 29%
Smör el. margarin 1.0 msk 5%
Vetemjöl 2.0 msk 3%
Mjölk 4.0 dl 13%
Dill 2.0 knippen 2%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (35 min )
- Skala och dela potatisen i mindre bitar. Koka dem i lättsaltat vatten i ca 15 min.
- Smält matfettet och vispa ner mjöl.
Häll i mjölk under omrörning.
Låt småkoka i cirka 5 minuter. - Tag av kastrullen från plattan.
Vänd försiktigt ner potatisen i såsen.
Smaksätt med salt och peppar. - Garnera med dillkvistar.
Kockens kommentar
Om laxen inte är färdigskivad, tag en filékniv och skär den i tunna skivor.
ALTERNATIV
Fler recept inom Fiskrätter
Liknande recept som Rimmad lax med dillstuvad potatis
-
Rökt lax med potatisterrin
Tid: 30 min (+ 8 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Fredrik Eriksson *
-
Snabbgravad lax (till buffé)
Tid: 10 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Böcklingmousse med gräslökssås i tomat
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Karin Chädström
-
Fläderinkokt regnbåge med citrusyoghurt
Tid: 20 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Alspånsrökt lax (buffémat)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Strömmingslåda med fransk senap och tomatsås
Tid: 55 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Frisk ceviche på tonfisk och vindruvor
Tid: 20 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Gingravad lax
Tid: 15 min (+ 12 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rökt makrill med primörgurka
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Löjromscheesecake
Tid: 4 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan