Rimmad lax med dillstuvad potatis

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Rimmad lax med dillstuvad potatis

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Lax rimmad lättrökt

600.0 

gram

 

Stuvad potatis:

 

Potatis

0.8 

kilo

Smör el. margarin

1.0 

msk

Vetemjöl

2.0 

msk

Mjölk

4.0 

dl

Dill

2.0 

knippen

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Novas Limited Selection Chardonnay

Torrt friskt vitt vin
Pris: 89 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 105

Kcal / portion: 466

GBR (GI) / port: 7

Recept: 1863 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 4%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 443 gram)

Ingredienser

Visa:

Lax rimmad lättrökt 600.0 gram 48%

 

Stuvad potatis:

Potatis 0.8 kilo 29%

Smör el. margarin 1.0 msk 5%

Vetemjöl 2.0 msk 3%

Mjölk 4.0 dl 13%

Dill 2.0 knippen 2%

Salt och peppar 0%

Tillagning (35 min )

  1. Skala och dela potatisen i mindre bitar. Koka dem i lättsaltat vatten i ca 15 min.

  2. Smält matfettet och vispa ner mjöl.
    Häll i mjölk under omrörning.
    Låt småkoka i cirka 5 minuter.

  3. Tag av kastrullen från plattan.
    Vänd försiktigt ner potatisen i såsen.
    Smaksätt med salt och peppar.

  4. Garnera med dillkvistar.

Kockens kommentar

Om laxen inte är färdigskivad, tag en filékniv och skär den i tunna skivor.

ALTERNATIV

Hemgravad lax

Fler recept inom Fiskrätter

Liknande recept som Rimmad lax med dillstuvad potatis