Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 95

Kcal / portion: 148

GBR (GI) / port: 1
Recept: 591 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 4%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Blåbär färska 4.0 dl 21%
Myntablad 4.0 styck 0%
Canderel strö } 2.0 msk 2%
Philadelphiaost light } 200.0 gram 52%
Kvarg 1% fett 2.0 dl 23%
Canderel strö } 1.0 msk 1%
Skapat av: Rent a Chef
Uppdragsgivare: Canderel
Tillagning (10 min )
- Strimla myntablad. Rör ihop blåbär med Canderel sötningsmedel (eller strösocker), myntablad och lite svartpeppar. Rör försiktigt så att inte bären mosas. Ställ svalt i kylen.
- Rör ihop cream cheese med kvarg. Smaka av med Canderel (el. socker). Ställ kallt innan servering.
- Lägg blåbär på en tallrik och färskost bredvid eller ovanpå. Riv lite svartpeppar över.
Kockens kommentar
Canderel kan bytas ut mot strösocker. Var försiktig med svartpepparen som inte får ta över, men den skall finnas med som en liten smakbrytning.Passar till
Fler recept inom Färsk frukt och bär
Liknande recept som Blåbär med färskostcrème (utan socker)
-
Exotisk enkel fruktsallad
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Lyxig fruktsallad
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Svenska jordgubbar med vit choklad
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Jordgubbar med vispgrädde och basilika
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Rabarber på höjden
Tid: 15 min (+ 5 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Jordgubbs- och mascarponeknyten (utan socker)
Tid: 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Canderel
-
Aprikossorbet
Tid: 5 min (+ 5 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Jordgubbar i lime (utan tillsatt socker)
Tid: 10 min (+ 20 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Citruscocktail med balsamkanderade valnötter
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Chokladdoppade jordgubbar
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan