Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 171

Kcal / portion: 292

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1166 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 16%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Broccoli fryst 150.0 gram 3%
Gul lök 0.5 styck 2%
Grönsaksfond konc. 2.0 msk 7%
Grädde 1.0 dl 31%
Vatten 1.0 dl 0%
Timjan torkad 1.0 tsk 0%
Creme fraiche 2.0 dl 55%
Citronjuice 2.0 msk 1%
Garnityr:
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (25 min )
- Låt den frysta broccolin ligga framme i rumstemperatur en stund. Hacka löken och skär broccolin i små bitar.
- Koka upp vatten, grädde, grönsaksbuljong och kryddor. Lägg i löken och broccolin och låt koka på medellåg värme i ca 10 min. Mixa soppan slät med en stavmixer eller i matberedare och häll sedan över den i en skål för att kallna.
- Rör ner créme fraiche i soppan när den har kallnat. Låt stå en stund i kyl innan servering. Servera gärna soppan med färsk citronmeliss som garnering.
Fler recept inom Lättsamma soppor
Liknande recept som Kall broccolisoppa (förrätt)
-
Soupe été de tomate - fräsch sommarsoppa
Tid: 5 min (+ 16 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Fisksoppa med saffran och lax
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Färsk tomatsoppa
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Enkel tomatsoppa
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Tomat- & äppelsoppa med koriandersalsa
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kall tomatsoppa
Tid: 20 min (+ 4 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kall gurksoppa (förrätt)
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Klassisk svensk grönsakssoppa
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Vichyssoise - klassisk fin purjosoppa
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Avokadosoppa med gräslöksfraiche
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan