Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 98

Kcal / portion: 332

GBR (GI) / port: 6
Recept: 1330 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 1%
Kolhydrater: 18%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Bulgur gryn 3.0 dl 64%
Grönsaksfond konc. 3.0 msk 10%
Mango 1.0 styck 12%
Äpple syrligt 1.0 styck 3%
Tomater 5.0 styck 7%
Paprika röd 1.0 styck 3%
Persilja 1.0 kruka 1%
Citronjuice 1.0 styck 1%
Svartpeppar 0%
Kock: Sofia
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (25 min )
- Koka bulgur i 10-15 min på svag värme i dubbla mängden vatten med grönsaksfond, tills vattnet kokat in.
Tag av kastrullen och låt bulguren svalna. - Gröp ur kärnhuset ur tomaterna och släng. Hacka tomater, äpple, paprika och mango i små tärningar. Lägg i skål och pressa över citronsaft. Klipp persilja över. Vrid några varv med pepparkvarnen. Blanda.
- Blanda bulgur med salladen.
Kockens kommentar
Enkel och fräsch rätt som passar perfekt till grillat och sommaren. Går även att äta som en enkel huvudrätt.
Fler recept inom Sallader, vegetariskt
Liknande recept som Syrlig bulgursallad
-
Grönsallad helt enkelt
Tid: 7 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ingefärsdoftande bulgurwok
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Quinoa med halloumi och pepparrotskräm
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Belugalinser med grapefrukt (tillbehör)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kornrisotto med pak choy
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Quinoasallad med feta, valnötter (buffé)
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rostad tomatsallad med marinerad mozzarella
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Sallad på matvete och citron
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Somrig melonsallad med sparris och fetaost
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Svensk Caesarsallad till maten
Tid: 15 min (+ 15 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan