Grissini - italienska pinnar

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Grissini - italienska pinnar

Lägg till ingredienser

Sats: 1

Vetemjöl

6.0 

dl

Olivolja

2.0 

msk

Äggvita

1.0 

styck

Strösocker

1.0 

tsk

Jäst färsk

25.0 

gram

Vatten

2.5 

dl

Salt

1.0 

tsk

 

Garneringsalternativ:

 

Örtkryddor torkade

 

 

Örtsalt ¤

 

 

Sesamfrön

 

 

Vallmofrön

 

 

Parmesan

 

 

Mjölk till pensling

 

 

 

1 sats ger ca 36 st

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 219

Kcal / portion: 1554

GBR (GI) / port: 119

Recept: 1554 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 5%

Kolhydrater: 38%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 709 gram)

Ingredienser

Visa:

Vetemjöl 6.0 dl 82%

Olivolja 2.0 msk 15%

Äggvita 1.0 styck 1%

Strösocker 1.0 tsk 1%

Jäst färsk 25.0 gram 2%

Vatten 2.5 dl 0%

Salt 1.0 tsk 0%

 

Garneringsalternativ:

Örtkryddor torkade 0%

Örtsalt ¤ 0%

Sesamfrön 0%

Vallmofrön 0%

Parmesan 0%

Mjölk till pensling 0%

 

1 sats ger ca 36 st 

Tillagning (2 tim )

  1. Smula jästen i en bunke.
    Ljumma vattnet till 37 grader (fingervarmt)
    Tillsätt olja, salt, strösocker, äggvita och ev. örtkrydda. Häll spadet i bunken,
    rör om tills jästen smält.

  2. Tillsätt merparten av mjölet. Arbeta degen ordentligt, tillsätt mer mjöl tills degen är fast och lätt att handskas med.
    Strö över mjöl, låt jäsa under duk 45 min.

  3. Ta ut degen på mjölat bord och knåda ihop. Forma längder, dela i 36 bitar.
    Rulla ut varje bit till en lång stång.
    Lägg på bakplåtspapper på en plåt.
    Låt jäsa under duk 20 min. 
    Sätt ugnen på 200 grader.

  4. Pensla pinnarna med mjölk. Strö ev. över örtsalt, sesam- vallmofrö eller parmesan.
    Grädda ca 30 min, tills de fått fin färg.
    Låt svalna på galler. Förvaras torrt.

Kockens kommentar

Grissini är utmärkt bröd till soppa eller passar bra som drinktilltugg och kan kryddas på allehanda sätt. Socker kan uteslutas och torkade örtkryddor t.ex. rosmarin kan blandas i degen. Eller strö krydda, smakfröer, smulad ost e.d. utanpå degen före gräddning.

Fler recept inom Bröd

Liknande recept som Grissini - italienska pinnar