Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 219

Kcal / portion: 1554

GBR (GI) / port: 119
Recept: 1554 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 5%
Kolhydrater: 38%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Vetemjöl 6.0 dl 82%
Olivolja 2.0 msk 15%
Äggvita 1.0 styck 1%
Strösocker 1.0 tsk 1%
Jäst färsk 25.0 gram 2%
Vatten 2.5 dl 0%
Salt 1.0 tsk 0%
Garneringsalternativ:
Örtsalt ¤ 0%
Sesamfrön 0%
Vallmofrön 0%
Parmesan 0%
1 sats ger ca 36 st
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (2 tim )
- Smula jästen i en bunke.
Ljumma vattnet till 37 grader (fingervarmt)
Tillsätt olja, salt, strösocker, äggvita och ev. örtkrydda. Häll spadet i bunken,
rör om tills jästen smält. - Tillsätt merparten av mjölet. Arbeta degen ordentligt, tillsätt mer mjöl tills degen är fast och lätt att handskas med.
Strö över mjöl, låt jäsa under duk 45 min. - Ta ut degen på mjölat bord och knåda ihop. Forma längder, dela i 36 bitar.
Rulla ut varje bit till en lång stång.
Lägg på bakplåtspapper på en plåt.
Låt jäsa under duk 20 min.
Sätt ugnen på 200 grader. - Pensla pinnarna med mjölk. Strö ev. över örtsalt, sesam- vallmofrö eller parmesan.
Grädda ca 30 min, tills de fått fin färg.
Låt svalna på galler. Förvaras torrt.
Kockens kommentar
Grissini är utmärkt bröd till soppa eller passar bra som drinktilltugg och kan kryddas på allehanda sätt. Socker kan uteslutas och torkade örtkryddor t.ex. rosmarin kan blandas i degen. Eller strö krydda, smakfröer, smulad ost e.d. utanpå degen före gräddning.
Fler recept inom Bröd
Liknande recept som Grissini - italienska pinnar
-
Fullkornsbröd med bovete, lin- och solrosfrön
Tid: 1 tim 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Vallmogifflar eller sesamgifflar
Tid: 1 tim 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Rosenbröd
Tid: 1 tim 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Solroskusar
Tid: 1 tim 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Morotsbröd
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Ört- och vitlöksbröd
Tid: 1 tim 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Små olivfyllda ostmuffins
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Bondbröd
Tid: 1 tim 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Rågknäcke från Dalarna
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Pa amb tomaquet -Tomat- och vitlöksbröd
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan