Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 178

Kcal / portion: 138

GBR (GI) / port: 12
Recept: 553 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 2%
Kolhydrater: 33%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Vitt matbröd 4.0 st stora 94%
Tomater 1.0 styck 3%
Vitlök torkad 2.0 klyftor 3%
Olivolja 0%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min )
- Rosta brödskivorna i en brödrost tills de blir gyllenbruna och frasiga.
- Skär vitlöksklyftorna på hälften och tomaten i 4 klyftor. Gnid en vitlökshalva och en tomatklyfta mot varje bröd så att det tar smak. Ringla över olivolja över brödskivorna och strö över grovt havssalt. Servera.
Kockens kommentar
Det passar bra att servera tomat- och vitlöksbröden till soppa.
Fler recept inom Bröd
Liknande recept som Pa amb tomaquet -Tomat- och vitlöksbröd
-
Fullkornsbröd med bovete, lin- och solrosfrön
Tid: 1 tim 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Vallmogifflar eller sesamgifflar
Tid: 1 tim 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Rosenbröd
Tid: 1 tim 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Solroskusar
Tid: 1 tim 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Morotsbröd
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Ört- och vitlöksbröd
Tid: 1 tim 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Små olivfyllda ostmuffins
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Bondbröd
Tid: 1 tim 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Rågknäcke från Dalarna
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Pa amb tomaquet -Tomat- och vitlöksbröd
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan